Ponovno je bil Ta veseli dan za webmastre. Google PR je nekakšna ocena spletne strani, ki jo stalno ustvarja google in vsakih nekaj mesecev (3-4) sporoči javnosti. Vsak PR update je pomemben dan, saj lahko vidiš, ali si delal prave stvari s svojo spletno stranjo, ali pa si ga kje kiksnil. Ne glede na veliko število razprav o pomembnosti PR-ja, je še vedno zanimiv podatek, ki pove, kdo in kako linka na tvojo stran, nikakor pa ni edini podatek o kvaliteti spletne strani. PR sega od 0-10, medtem ko imajo le redke strani PR10.

No, tudi zame je bil ta dan vesel, predvsem zaradi presenečenja, ki mi ga je pripravil google. Namreč, to spletno stran je ocenil z PR4, če vzamemo v račun, da je ta spletna stran stara komaj manj kot mesec dni. Vsekakor očitno nekaj vem o SEO-ju.

Lepo je bilo videti tudi druge moje spletne strani, ki se jim je dvignil PR, predvsem pa je odlično, da imajo tudi marsikatere notranje spletne strani svoj PR, kar pomeni, da obstaja veliko povezav do določenih spletnih strani, ki so pomembne na internetu in ne samo tista ena, prva spletna stran.

Kako je PR update izgledal za vas? Pozitivno ali negativno presenečeni?

Rate this post

Comments (1)

  1. Google PR update september 2008 | Optimizacija spletnih strani…

    Takole se je izšlo z najnovejšim Google PR update-jom zame……

Comments are closed.