Odločitev, da boste najeli nekoga za optimizacijo spletnih strani ni enostavna. Optimizacija ni ravno najcenejša stvar, poleg tega pa se je vsaj del da vedno opraviti kar znotraj hiše. Vsekakor lahko osnovno optimizacijo opravite sami, potem pa je potrebno razmisliti, ali se bo nekdo resno začel ukvarjati z optimizacijo, ali pa boste za to najeli nekoga od zunaj.

Kriterji in način optimizacije se namreč zelo pogosto spreminja. Google, ki je najbolj uporabljan iskalnik in ponavadi pripelje na stran tam okrog 80% obiskovalcev, pravzaprav stalno spreminja algoritme, s katerimi postavlja rezultate na rezultate iskanja, tako da se je potrebno na tem področju stalno izobraževati in spreminjati metode, in jih uporabljati.

Optimizicija spletnih strani je tudi posel, ki ga je potrebno opravljati ves čas. V kolikor vi ne delate na optimizaciji, bo na optimizaciji delala vaša konkurenca, ki vas bo hitro prehitela, tako da vam bo odpeljala obiskovalce na svojo spletno stran. Večina obiskovalcev bo kliknila na prvih nekaj rezultatov iskanja, če pa ima prva stran še sitelink-e in dvojen vnos, pa se ta odstotek ljudi, ki klikne le na prvi rezultat še poveča.

Oseba, ki jo boste profesionalno najeli za optimizacijo spletnih strani bo na tem delala za vašo stran vsak dan, uro, dve ali več, kar si nekdo, ki je poleg tega da optimizira stran, dela tudi druga dela v vašem podjetju skoraj ne more privoščiti. Razmislite, ali trpi vsakodnevno delo v vašem podjetju in če to pomeni, da je potrebno najeti nekoga od zunaj.

Rate this post

Comments (1)

  1. Kdaj najeti SEO strokovnjaka | Optimizacija spletnih strani…

    Kdaj je čas da najamete SEO strokovnjaka in se z optimizacijo resno spopadete…

Comments are closed.