Vsake toliko časa dobimo webmasterji nekaj drobcev informacij iz googla, tako da vsa o nekaterih stvareh ni potrebno popolnoma tavati v temi. Takšen je tudi post o google sitelinks

Google sitelinks so povezave, ki jih lahko vidite pod rezultati v googlu. 

 

google sitelinks

Takšne povezave zelo povečajo obisk na vaši strani, moja izkušnja je, da povečajo obik tudi do 50%, saj vaša stran zavzema večjo površino v vidnem polju uporabnika, po drugi strani pa ponuja direkten dostop do notranjih strani, ki so ponavadi najbolj obiskane strani na vaši strani. 

Na žalost ne morete direktno vplivati na to, da bi google dodal te povezave pod vaše rezultate. Kot piše v zgornjem članku, lahko naredite le dve precej generični stvari. Torej 1. imejte dobro strukturo strani, tako da jo google enostavno prepozna in 2. imejte originalno vsebino, ki bo uporabnikom dajala nove informacije.

V kolikor se sitelinki pojavijo pod vašo stranjo jih lahko upravljate v Google webmaster tools, kjer lahko povezave, za katere mislite, da niso najbolj pomembne na vaši strani, ali pa so napačne, odstranite. Google jih bo nadomestil z novimi.

Po mojih izkušnjah je pametno povezave kar precej odstranjevati, saj je google za mojo stran najprej našel 8 povezav, ki so kazale na rezultate, ki so bili popolnoma nerelevantni, ko sem pa te povezave odstranil, je google poiskal prave povezave, tako da, kot sem že omenil, se je obisk na strani drastično povečal.

Nikakor pa ne odstranite toliko povezav, da jih boste imeli manj kot 3, saj v tem primeru google sploh ne prikazuje sitelink-ov, kar pomeni da boste izgubljali uporabnike.

Rate this post

Comments (1)

  1. Google sitelinks – informacije direktno iz google | Optimizacija spletnih strani…

    Google je objavil nekaj detajlov o tem, kako in kaj počne z sitelinks, povezavami pod rezultati iskanja v googlu….

Comments are closed.