Uporaba nišnih (tista, ki je namenjena za nišo, torej majhno področje, zelo specifično) spletnih strani je dandanes zelo razširjena. Ko pripravite spletno stran za en sam izdelek, ali za zelo ozko področje nekih informacij, obstaja precejšnja verjetnost, da se bo ta stran povzpela po google rezultatih. Če poleg tega uvedete še domeno ali poddomeno, ki vsebuje ključne besede, na katere ciljate, bo to delovalo še bolje.

Vsekakor to sedaj ne pomeni, da morate takoj za vsak vaš izdelek narediti svojo spletno stran pod svojo domeno, vendar to lahko naredite za najpomembnejše izdelke. To počnem tudi sam in v zadnjem času je tako nastala tale spletna stran o menstrualni skodelici (seveda ne pozabit nastaviti linkov na to spletno stran, ki vsebujejo ključno besedo).

Hiška Dobrot, torej glavna prodajalna je imela rahle težave se uvrstiti na to ključno besedo, mislim pa da ne bo problema tega urediti z nišno spletno stranjo. Bomo že, stran je precej dobro Onsite optimizirana, vsebine je veliko, potrebno bo dodati še nekaj lastne vsebine, off-site optimizacija pa prav tako že poteka. Enako sem že dodal stran v google webmaster tools, dodal sitemap in nastavil google Analytics.

Bomo videli. V kratkem še dodamo kakšen lasten video posnetek, ki ga na to ključno besedo še ni, kar pomeni, da nam bo to dodatno pomagalo pri optimizaciji. Samo še najdemo kak pameten program, ki omogoča urejanje .3gp datotek. Video je namreč že posnet.

Rate this post

Comments (1)

  1. […] ja, ne ravno velikih, ampak majhnih. O nišnih spletnih straneh sem že govoril in tudi o dokazih, kako dobro optimizacijo spletnih strani naredijo, danes pa o […]

Comments are closed.