Za osnovno preverjanje, kako dobro je optimizirana neka spletna stran je dobro uporabljati orodja, ki jih najdete brezplačno na internetu. Sam, ko se spravim pogledat kakšno stran uporabim http://www.xinureturns.com/, orodje, ki preverja osnovne postavke optimizacije in javi, kaj vse se lahko še naredi z neko spletno stranjo.

V osnovi uporabljam to orodje bolj ali manj za to, da me spomni na nekatere stvari, ki bi jih še moral narediti, saj včasih malo pozabim preveriti svoj checklist, tako da xinu to naredi zame.

Ravnokar se močno trudim za optimizacijo www.mooncup.hiskadobrot.com, tako da sem tudi to stran pogledal v xinu in tako sem bil spomnjen, da bi bilo fajn dodati še kakšen favicon, tako da malo poživimo stran. Poleg tega pa dodati še nakj ključnih besed, in seveda povezav. Povezav tudi xinu ne more pokazati realno število, saj te ga ne omogoča nobeno drugo orodje, vsekakor pa me je številka 0 (tudi če je daleč od resnice) spomnila, da se moram še malo ukvarjati s povezavami na stran

 

Sedaj ste na vrsti vi: Katera orodja uporabljate?

Rate this post