Uporaba večih računov na twitterju je pravzaprav nujna, kadar Twitter uporabljaš za različne namene. Moj osnovni, ali prvi twitter account debatemotions je namenjen debati in zasebnem življenju. Kar je tako ali tako bolj ali manj enako, predvsem pa so prijatelji, ki so debaterji tudi moji prijatelji, tako da jih ne moti, če jim tu ali tam povem tudi kaj takšnega, kar ni ravno povezano z debato. Očitno to ne moti tudi ostale, ki me sledijo na twitter-ju, tako da ga lahko uporabljam za oboje.

Ideja, da ta twitter uporabljam tudi za optimizacijo spletnih strani je verjetno malo napačna, glede na to da gre za bolj ali manj popolnoma drugo ciljno publiko in da bo ta račun deloval popolnoma  v slovenščini, debatemotions pa v večini uporabljam v angleščini, saj je večina sledljivcev iz tujine. 

Sicer pa sta to edini dve področji, za katere uporabljam twitter, saj milslim, da v Sloveniji twitter še ni dovolj razširjen, da bi se mi ga splačalo uporabljati tudi za drugo promocijo spletnih strani. Had to počne, uporablja twitter za promocijo svojega splošnega bloga, kar še gre, če si Had, eden izmed verjetno top 10 bloggerjev v Sloveniji. To jaz nisem in tudi ne želim biti, uporabljati twitter za bio trgovino je pa nekoliko pretirano.

Vsekakor pa je za vas pomembno, da si že sedaj rezervirate svoj twitter račun, pa verjetno še kakšnega, tudi če ga sedaj ne boste uporabljali, ko ga boste želeli uporabljati v prihodnosti, se vam lahko zgodi, da bo že zaseden, kar pomeni, da ga ne boste mogli optimalno uporabiti. Twitter na žalost (v tem pogledu) ni tako reguliran kot recimo spletne domene, ki jih lahko dobite nazaj, če dokažete lastništvo imena, to se vam na Twitterju ne bo zgodilo, razen če niste, recimo Mat Cutts

Torej, sledite mi na optimizacijass in novosti iz sveta optimizacije spletnih strani in predvsem v četrtek vse novice iz SKIM-a bodo takoj pri vas!

Rate this post

Comments (1)

  1. Now twitter account – optimizacijass | Optimizacija spletnih strani…

    Moj nov twitter account je povezan z optimizacijo spletnih strani…

Comments are closed.