Google Alerts je odlično orodje, ki ga morate uporabljati, če se želite ukvarjati z IM in/ali SM (iskalnim marketingom in/ali spletnim marketingom).

Najprej, kaj počne. Google vam z google alerts omogoča, da vam sporoča, kdaj indeksira nove stvari. V trenutku, ko najde novo vsebino, za katero želite, da vas obvešča, vas obvesti da jo je našel in kje jo je našel. Možnosti za uporabo je tako veliko. Orodje najdete tukaj

1. Sledenje novim povezavam

v kolikor nastavite, naj google sledi povezavam (enostavno vpišete link:http://www.vasa-domena.si) in vsakokrat, ko bo google našel novo povezavo, ki kaže na vašo stran, vas bo o tem obvestil. To je uporabno iz različnih razlogov, najenostavnejši je ta, da lahko sledite, katere povezave, ki ste jih uredili je google poindexiral. Naprej, lahko vidite, kdo linka na vas, in v kolikor uporablja drugačno ključno besedo, kot si jo vi želite, mu lahko pišete in ga prosite, da povezavo spremeni v optimalno ključno besedo (ne boste verjeli, kaj dobrega lahko naredi prijazen e-mail). Tretje, tistim, ki vam pošiljajo obiskovalce lahko vrnete uslugo tako da jim vrnete povezavo. Ali pa komentirate na blogu/forumu, kjer govorijo o vaši strani in tako vplivate na vaš ugled na spletu.

2. Nadzorujete vaš ugled

V kolikor kot iskalno besedo nastavite ime vašega podjetja, ali vašega spletnega mesta lahko na takšen način takoj vidite, kdo govori o vas in po potrebi reagirate. V kolikor gre za negativno kritiko lahko obrazložite vašo stran medalje, ali pa se zahvalite za pozitivno kritiko. Precej mogoče je, sploh če je vaša stran pomembna, da ljudje govorijo o vas, opisujejo izkušnje, tako pozitivne kot negativne, in za obojne je potrebno, da veste in ustrezno reagirate.

3. Nadzorujete konkurenco

Kot iskalno besedo nastavite vašega konkurenta, oziroma povezave na konkurenčno spletno stran. Tako boste vedeli, kaj počne konkurenca in boste lahko uporabili podobna spletna mesta, oziroma še dodatna. Če vidite da se je konkurenca osredotočila na eno ključno besedo in močno optimizira na to besedo, potem se morate odločiti, ali se želite tudi vi osredotočiti na to besedo in začnete delati še več in bolje, ali pa se odločite, da ta ključna beseda ni pomembna za vas, in delate na drugih ključnih besedah.

Informacije so moč in google vam ponuja, da informacije dobivate preko RSS ali preko e-maila, takoj ko se zgodijo, enkrat dnevno ali enkrat tedensko vas lahko obvešča o tem, kaj se zanimivega dogaja na spletu.

Uporabljate google alerts? Kakšne pomembne informacije prinaša vam?

P.s. še vedno čakam komentarje z vprašanji za SKIM.

P.s.s. RSS je najboljši način, da ste stalno obveščeni o tem  kar se dogaja pri Doktorju optimizacije

Rate this post

Comments (1)

  1. Uporaba google Alerts (google opozoril) | Optimizacija spletnih strani…

    Kako uporabljate google alerts za optimizacijo, nadzor dogajanja in ugled vaše spletne strani in vaše znamke….

Comments are closed.