Na spletu je trenutno poleg socialnih omrežij najbolj zaželjen in opevan viralni marketing. Na žalost ne najdem prave slovenske besede za to, ampak na kratko, gre za marketing, ki ga sprožiš, potem pa ga uporabniki sami nadaljujejo. Napišeš odličen članek na katerega potem vsi linkajo, in si ga pošiljajo preko mailov, smsov in bog ve česa še. Najbolj razširjeni so smešni video posnetki ali slike, ki si jih potem ljudje v delovnem času pošiljajo in tako zapolnjujejo mail inboxe podjetij. Ampak pustimo to za trenutek na strani.

Viralni marketing obstaja tudi v offline življenju in Mobitel je tisti, ki mu je uspelo to narediti najbolje. V offline življenju je pravzaprav težko ustvariti nekaj takega, kar bodo uporabniki širili naprej, saj je ustvarjanje vsebin, ki jih drugi lahko vidijo precej težje, kot na spletu. V glavnem Mobitel vam naredi majico, z ITAK likom, ki ima v oblačku tekst, ki si ga želite. Očitno pa so šli še korak naprej in se dogovorili s šolami za posebne ponudbe, saj sem videl že vsaj dve šoli, ki imata takšne majčke, njihovi dijaki pa jih potem nosijo na različne prireditve, kjer zastopajo šolo (videl na debatnem turnirju in na Eko kvizu).

Uspel pa jim je še dodaten met, mladi očitno vidijo male ludeke, ki promovirajo itak pakete kot nekaj kulskega, kot nekaj, s čimer se lahko identificirajo, saj jih upodabljajo na svojih likovnih izdelkih. Da sem malo bolj konkreten, danes sem na snemanju eko kviza videl transparent, nekaj takšnega kot lahko vidite recimo na Malih sivih celicah, katerega četrtino je zasedal takšen itak lik. Drugi transparenti so imeli srčke, rožice in PEACE znake, tale pa je imel ITAK človečka.

Razmislite, kako bi lahko vi postali nosilec generacije. Če že ne toliko pa, kaj lahko naredite takšnega, da bodo vaši uporabniki z veseljem stvar uporabljali in jo širili.

Ideje?

Rate this post

Comments (1)

  1. Viralni marketing, tako kot ga je potrebno početi ITAK | Optimizacija spletnih strani…

    Kako je Mobitelu uspelo vstopiti v življenja mladih in jih prepričati da sami promovirajo njihove proizvode, poleg tega pa še mislijo, da je to ql…

Comments are closed.