Korporativno bloganje, oziroma bloganje o podjetju je v svetu že precej razširjeno, v Sloveniji pa smo še daleč od tega trenda. Trenutno se iz glave ne morem spomniti nobenega pametnega podjetja, ki bi imelo dober blog. Res dober blog. Mogoče mi lahko pomagate v komentarjih, z veseljem jih bom prebiral. Razlogov, zakaj potrebuje vaše podjetje blog je več:

1. Prepoznavnost blagovne znamke

V osnovi imate popolnoma brezplačno možnost  predstavljati vašo blagovno znamko oziroma vaše podjetje ljudem. Res je, da vas ljudje ne bodo brali, če boste govorili samo o dolgočasnih stvareh v vašem podjetju, vendar predpostavimo, da pišete dober blog. Kadarkoli se bo nekdo, ki še ni vaša stranka, vprašal, pri komu pa naj kupim nek izdelek, se bo takoj spomnil na vas, saj je že večkrat bral vaše stvari, torej ima informacijo o tem, da vaše podjetje obstaja že v glavi. Brezplačna reklama torej. Ok, ni popolnoma brezplačna, saj mora nekdo v vašem podjetju investirati čas v to, da piše blog, vendar vsaj računov ne dobite.

2. Reševanje težav uporabnikov

Ne samo reševanje težav, celotna dvostranska komunikacija z vašimi uporabniki je veliko enostavnejša, saj dajete strankam priložnost, kje se lahko takoj obrnejo na vas in vas povprašajo po informacijah, ki jih zanimajo. Ko je vaš blog že uveljavljen predstavlja tudi možnost, kjer si lahko ljudje preberejo o vaših izdelkih in tako pridobijo informacijo o kvaliteti vaših izdelkov, ki so jih komentirali drugi uporabniki v vaših blogih. Vsekakor lahko kdaj kakšno zadovoljno stranko tudi pozovete, da komentira na vašem blogu in vam pusti pozitiven komentar. Na takšen način bodo ljudje še raje kupovali vaše izdelke, saj bodo videli, da so drugi zadovoljni z vašimi izdelki.

3. Informiranje uporabnikov o novih izdelkih / akcijah

Naj takoj na začetku opozorim, da vaš blog ne sme biti samo o tem, kako odlični in najboljši so vaši izdelki, še manj pa o tem, kako so izdelki konkurence neverjetno slabi. Večino vaših objav na blogu naj ne bo direktno povezanih z vašimi izdelki. Se vam je zgodilo nekaj zanimivega, ste izvedeli zanimivo novo informacijo iz področja, na katerem delujete, se je na področju zgodilo nekaj zanimivega, je katero drugo podjetje naredilo nekaj zanimivega na vašem področju? Vse to so lahko zanimive informacije, za ljudi ki jih zanima področje, s katerim se ukvarja vaše podjetje. Seveda pa vsake toliko časa lahko poveste ljudem, kakšen odličen nov izdelek ste pripravili za njih. Še več, bralce, oziroma redne bralce vašega bloga lahko nagradite. Nagradna igra ali kupon za popust v vaši trgovini ali za vašo storitev za tiste, ki redno berejo blog. Objavo po dnevu ali dveh enostavno spremenite tako, da povesta “ha-ha, sedaj ste zamudili 20% popust za naše Bata škornje, samo zato, ker ne berete našega bloga vsak dan. V naslednjih dveh mesecih bomo akcijo ponovili, tako da se takoj naročite na naš RSS in popust boste lahko uporabili ter imeli nove bata škornje”. Na takšen način boste pridobili veliko novih bralcev.

4. Optimizacija vaše spletne strani

Pisal sem že o tem, da vaša spletna stran potrebuje vedno novo in novo vsebino. Na spletnih straneh podjetij je to pogosto nekoliko težavno, saj je težko dobiti nove informacije o podjetju, če prodajate ene in iste izdelke. Blog pa je odličen način, kako pridobiti novo vsebino in to novo vsebino, ki bo vsebovala ključne besede, na katere želite rangirati, ponavadi pa bo vsebovala tudi dolgo-repovne ključne besede (long tail kw), za katere želite rangirati v iskalnikih, in to bolj ali manj avtomatsko. V tekstih, ki jih boste pisali boste na široko pisali o vsem, kar je zanimivega v vaši branži in na takšen način pokrivali najrazličnejše ključne besede, preko katerih vas bodo obiskovalci našli. Tako je na to spletno stran nekdo prišel preko ključne besede “kaj napisati na spletno stran” ne glede na to, da to ni (no, zdaj sem se spomnil, da bi to lahko bil) post, ki bi ga jaz napisal na strani.

Štirje razlogi, zakaj ja, obstaja kakšen, zakaj ne? Kaj še čakate?

Mimogrede, kot sem že omenil, odhajam na SKIM, naročite se na moj RSS in spremljajte, kaj se dogaja tam!

Rate this post

Comments (1)

  1. 4 razlogi zakaj vaše podjetje potrebuje blog…

    Razlogi, zakaj vaše podjetje potrebuje blog in kako s tem pridobi vaše podjetje in spletna stran vašega podjetja….

Comments are closed.