Danes smo bili ponovno presenečeni nad novim Update-jom google PageRanka. Očitno se je google odločil, da bo sedaj bolj pogosto razkazoval PageRank. V preteklosti je veljalo, da google javno prikazuje spremembe PageRanka štirikrat letno zaradi želje po zmanjšanju zlorabe PageRanka. Na takšen način je bilo težje nadzorovati, kaj točno pomaga pri višanju PageRanka in kaj ne pomaga, saj je precej težko testirati, če je potrebno na rezultate počakati 3-4 mesece. V zadnjem času je nekako skupen sklep, da je PageRank manj pomemben pri razvrščanju spletnih strani v rezultate Googla, marsikdo bi znal povedati da sploh ni več pomemben (predvsem tisti z nizkim 😉 ), vendar pravih zagotovil kot ponavadi ni.

Po mojem mnenju PageRank še vedno kaže neko glavno smernico o tem, ali je optimizacija, predvsem pa pridobivanje povezav na stran narejena pravilno, saj višanje PageRanka skozi čas dokazuje, da se na strani nekaj pametnega dogaja.

Pregled PageRanka skozi naše strani prikazuje, da je ta stran pridobila dodatno točko in da smo na PR5, kar je res razveseljivo. Tako smo sohiteli stran, ki je za glavno ključno besedo nad nami v googlu in za 2 točki prehiteli drugo ki je pred nami. Več jih na srečo ni. Druge strani so bolj ali manj ostale kot so, ena stran, ki smo jo naredili in optimizirali za naročnika pa je dosegla PR3 v nekaj mesecih, kar je tudi ok.

Preveri PageRank (skripta je nadgrajena in sedaj normalno deluje) svoje strani, in povej v komentarjih, kaj je tebi prinesel nov update?

Rate this post