Matt Cutts je ponovno odgovarjal na vprašanja uporabnikov in kar nekaj pametnega se lahko naučimo iz teh odgovorov.

Kako google uporablja Meta description

Uporaba meta description tag-a. Google že dolgo ne prikazuje samo meta description v rezultatih iskanja, ampak pogosto prikaže kratek odstavek iz spletne strani, ki se ujema z iskalnim vnosom. Matt to potrdi, poleg tega pa pravi, da sedaj Google ponovno nekoliko več uporablja descriptione, ki jih vpišete, v preteklosti je že bil tako daleč, da je vedno sam poiskal del teksta na stran ki se je ujemal z iskalnim vnosom. Matt še pravi, da v kolikor imate meta description enak na večih straneh, je to pokazatelj, da najne uporabljajo tega descriptiona. Tako da spremenite vse meta opise! Oglejte si video.

Optimizacija slik, ali google razume slike?

Matt pravi, da bi bilo seveda odlično, če bi lahko prebrali tekst iz vseh slik na spletu, vendar da bi to bilo veliko preveč dela, tako da v bližnji prihodnosti tega ne bodo naredili. Video.

Nova vsebina na strani pomaga za optimizacijo? (QDF).

Matt potrdi, da je nujno za nekatere iskalne vnose, da pokažejo najnovejše rezultate. To mogoče ni neposredno povezano s tem, da na vašo spletno stran vedno dodajate nove tekste, vendar je le stransko potrdilo za osnovno WDF potrdilo. Link.

Pregledali smo najnovejše video posnetek iz Google Webmaster video skupine. Glede na to, da ti posti postajajo vedno bolj pogosti, so pa nekoliko bolj različni od tistih, ki jih ponavadi dodajam, torej tistih, kjer predstavljam moje lastne ideje in izkušnje o optimizaciji, me zanima, ali vas ti posti zanimajo? Se naučite kaj novega?

Torej, ali naj še naprej poročamo o novih Google optimizacijskih video posnetkih?

[poll id=”3″]

Rate this post

Comments (2)

  1. Nasveti za optimizacijo internetne strani – odgovarja Matt Cutts | Optimizacija spletnih strani…

    Ponovno vam predstavljamo najbolj zanimive video nasvete o optimizaciji spletnih strani….

  2. […] stran, ki jo boste postavili je potrebno optimizirati. Na blogu boste našli veliko mojih idej, idej googla, video posnetkov, na koncu pa bo marsikdo izmed vas ugotovil, da je težko početi vse naenkrat. […]

Comments are closed.