Internet forum optimizacija

Internet forum optimizacija

Spletni forumi so za blogi (in so bili pred blogi) verjetno najbolj “in” zadeva na spletu. In poleg tega najbolj obiskana. Lahko jih uporabite kot odlično orodje za optimizacijo vaše spletne strani in za povečanje števila obiskovalcev vaše spletne strani. Najprej nekaj opozoril, potem pa še nekaj nasvetov.

1. Najprej spoznajte forum.

Preden začnete postati na forumu si vzemite vsaj kakšen teden, da forum spoznate. Poglejte katere so pomembne teme, na kakšen način se ljudje pogovarjajo (so izredno vljudni, ali ne tako zelo), kdo so pomembnejši uporabniki na forumu in kaj je dovoljeno na forumu in kaj ne. Nekateri forumi so lahko izredno neposredni, mladostniški in dovoljujejo svašta, drugi so zelo restriktivni, in takoj se poslovite na vlak za Banovce (torej boste izključeni – banani iz foruma).

2. Začnite počasi in previdno!

Na začetku odgovarjajte le tu in tam, ne začnite takoj polnit foruma in odgovarjati na čisto vsako temo, ki se odpre. Predstavite se počasi, pokažite kaj znate in kako to počnete.

3. Uporabite povezave, vendar le tam kjer so dovoljene!

Pogosto vidimo uporabnike, ki se pridružijo forumu, in svojo drugo objavo napolnijo z povezavami do svoje spletne strani, ali še slabše, do spletne strani, za katero prodajajo izdelke (affiliate link). Takšni uporabniki so po pravilu ali takoj bannani, torej jim je onemogočen dostop do foruma, ali pa se jih ne jemlje resno. Reševanje vašega ugleda je veliko težja naloga kot vzpostavljanje, torej ne uničite priložnosti, da pustite dober vtis.

Povezave puščajte le tam, kjer je to dovoljeno, torej oglejte si kaj pravijo pravila foruma o povezavah, verjetno jih lahko pustite v svojem podpisu, kjer absolutno uporabite ključno besedo za vašo spletno stran za povezavo. Nekateri forumi omejujejo število povezav, ki jih lahko imate v podpisu, vsekakor se držite teh pravil. Povezavo v odgovoru pustite le, če je to nujno potrebno, torej če nek član sprašuje po rešitvi težave, vi imate rešitev, pustite link na določeno spletno stran. Če to pomeni, da boste pustili affiliate link napišite zraven linka, da je to affiliate link, ali pa dodajte navadno povezavo. Na takšen način ostali uporabniki ne bodo dobili občutka, da želite samo zaslužiti na forumu, večina pa se bo še vedno prijavila preko vaše affiliate povezave.

4. Pokažite se kot prijazna oseba

Brezplačna pomoč souporabnikom foruma se pogosto bogato poplača. Če lahko nekomu z nekaj malega svojega časa pomagate, da reši težavo, s katero se je srečal/a, potem boste pripoznani kot oseba, ki želi aktivno sodelovati na forumu in sodelovati s svojim znanjem. Takšna pomoč se pogosto povrne takrat, ko boste sami imeli težave in ne boste našli rešitve.

5. Ne ustanavljajte svojega foruma

Veliko uporabnikov je prepričanih, da njihova spletna stran potrebuje forum. O tem, kako težko je narediti svoj forum in ga narediti takšnega, da ga bodo uporabniki uporabljali sem že pisal v prispevku o optimizaciji foruma. Resno razmislite o tem, če imate dovolj časa in resoursov, da bi vzdrževali svoj lasten forum. In če imate dovolj uporabnikov na vaši spletni strani.

Forume lahko odlično uporabite za pridobivanje novih uporabnikov na vašo spletno stran, saj bodo ljudje videli vašo povezavo v vašem podpisu ali v katerem izmed postov in si ogledali vašo spletno stran. Uporabniki foruma vas bodo poznali, zato se bodo veliko raje odločili, da posel sklenejo z vami, kot z nekom, ki ga ne poznajo. Na forumu lahko tudi odgovarjate na vprašanja uporabnikov o vaših storitvah/izdelkih. Forumi se tudi precej visoko uvrščajo v rezultatih iskalnikov, tako da zagotovo pridobite tudi nekaj uporabnikov na takšen način. Enostavno razmislite, kako bi se vključili v novo družbo v realnem življenju, uporabite ta razmislek pri včlanjevanju na forum in vse bo ok.

Kako vi uporabljate forume?

Rate this post

Comments (1)

  1. Kako uporabiti spletne forume za optimizacijo spletnih strani | Optimizacija spletnih strani…

    Uporaba spletnih forumov za optimizacijo, držite se pravil, da ne greste v Banovce….

Comments are closed.