Google že nekaj časa ne uporablja meta ključnih besed oziroma meta keywords za rangiranje spletnih strani. V preteklosti so te ključne besede bile precej pomembne za to, da je google ugotovil, za katere ključne besede bi neka spletna stran naj rangirala. In zavrtel se je krog, v katerem so lastniki spletnih strani to začeli izkoriščati, tako da so v meta tag vpisovali ključne besede, ki niso imele nobene povezave z vsebino na spletni strani. Kar je seveda zmanjšalo kvaliteto rezultatov v google rezultatih. In seveda se je google odločil manj upoštevati ta navodila, stvar pa je prišla tako daleč, da google sploh več ne pregleduje teh besed.

Kar seveda pomeni, da jih lahko odstranite iz svoje spletne strani, saj niso pomembne za optimizacijo. Ali pa NE. Ne zato, ker jih uporabljajo še drugi spletni iskalniki. Ne glede na to, da ima google gromozansko premoč pred ostalimi, bing dobiva vsak mesec kakšen procent in, verjeli ali ne, obstajajo tudi drugi iskalniki. In dobro izbrane meta ključne besede vam lahko pomagajo dobro rangirati v rezultatih drugih spletnih iskalnikov.

Glavna ideja, ki vam jo lahko damo je, v kolikor imate meta ključne besede že na spletni strani jih nikakor ne odstranjujte. Nič kaj velikega ne boste pridobili če jih odstranite. V kolikor pa jih še nimate in ste jih želeli dodati, to naredite le, če stvar ne predstavlja velikega projekta. Torej, če ne boste plačali gromozanskih računov ali se s tem ukvarjali več tednov. Se enostavno ne izplača.

Rate this post