Povezave znotraj spletne strani so izredno pomembne, saj nikakor ne želite, da uporabniki naletijo na povezavo, ki ne deluje. Takšne povezave pokažejo vašo stran kot slabo, zanemarjeno in enake lastnosti se prenesejo na vaše podjetje/društvo ali drugo obliko združevanja.
Test povezav na internetni strani zna biti velika naloga, saj je na vsaki strani veliko povezav, predvsem če uporabljate dinamične spletne strani, kjer se povezave ves čas spreminjajo. Predlagam, da uporabite brezplačno orodje, ki je v osnovi majhen program, ki ga namestite na vaš računalnik, vnesete ime vaše spletne strani in že preišče vse povezave.

Program vam pa pokaže še več, pokaže vam meta opis vsake podstrani, tako da jih lahko primerjate in vidite, če se vam ponavljajo, koliko povezav kaže iz in na to stran, pokaže pa tudi kaj je vzrok, da določene podstrani ni mogel obiskati, kar je izredno koristno, saj veste kaj morate popraviti.
Moj trenutno še deluje, je pa že našel napakico ali dve, ki ju bo potrebno popraviti.
Program lahko brezplačno naložite tukaj.

Rate this post

Comments (2)

  1. Zakaj bi uporabljal nek ekstern program če pa vse to zna že google Webmaster Tools?

  2. Ljubo pozdravljeni,

    res je, večino tega zna narediti tudi GWT, vendar ima ta program nekatere dodatne stvari, kot je recimo prikaz 301 (in drugih) kod za preusmeritev, kar je včasih potrebno vedeti.
    Poleg tega pa lahko s tem programom preverite tudi druge strani, ki niso v vašem GWT, torej strani, ki niso vaše. Sam ga uporabljam za analizo strani, za katere pripravljam ponudbe za optimizacijo, uporaben pa je tudi, če želite videti, kam npr. linka vaša konkurenca in na takšen način dobite kakšno idejo, od kot dobiti še kakšno povezavo na vašo stran.

    P.

Comments are closed.