Kadar stran izgine iz googla, ali izgubi veliko pozicij, torej pade na 17. stran, govorimo o kaznovanju strani s strani googla. Čisto enostavno povedano, nekaj ste naredili tako hudo narobe, da se je google odločil, da strani skoraj ni več vredno prikazovati.

Najprej morate seveda ugotoviti, da je stran izginila iz googla in to lahko vidite po drastičnem padcu števila obiskov iz iskalnika. Če je stran resnično kaznovana z najstrožjo kaznijo, ne bo pomagalo niti natančno iskanje “site:www.domena.si” ki ponavadi pokaže vse podstrani neke domene, ki jih ima google v indexu.

Torej, vprašanje je, kaj storiti če ste kaznovani.

1. ugotovite zakaj ste bili kaznovani. Preverite v Google webmaster tools ali so vam tudi tam sporočili da je bila stran odstranjena ali kaznovana in ali vidite zakaj

2. Priznajte si, kaj ste počeli, kar je v nasprotju z googlovimi priporočili.

3. Spremenite kar ste počeli in tega ne počnite nikdar več 🙂

4. Zahtevajte ponovno vključitev v google, t.i. reinclusion request v zgoraj omenjenih google webmaster tools.

Kaznovana stran se lahko, odvisno od tega zakaj je bila kaznovana vrne v google na približno iste pozicije kot prej relativno hitro. Lahko pa traja tudi do šest mesecev, da ponovno rangirate približno enako, kot ste rangirali pred kaznijo. Google ne oprosti rad, tako da s stranmi, ki jih želite ohraniti dolgo časa ni ravno pametno poizkušati črnoklobučnih teorij in idej. To lahko počnete z majhnimi stranmi, za katere vas ne bo bolela glava če bodo odletele iz google indeksa.

Rate this post