Cena oglaševanja na Facebooku je odvisna predvsem od kvalitete vaše oglaševalske kampanje (relevance score). V kolikor želite okvirno oceno in analizo vaše ciljne publike, izpolnite spodnji obrazec.

  GSM (zaželjeno)

  [honeypot honeypot-657]  Naj vas kar takoj opozorim, da na koncu tega prispevka ni cenika oglaševanja na Facebook-u. Ker ta cenik pač ne obstaja. Ker oglaševanje na Facebooku nima fiksne cene, ampak se cena za vsak oglas ustvari na podlagi enega samega faktorja in to je povpraševanje in ponudba.

  Kaj to pomeni. Ko ustvarjate oglas na Facebooku, lahko za oglas nastavite, kateri publiki naj se tak oglas prikazuje. Spol, starost, kraj bivanja, kaj ima oseba rada in kaj ne in še kaj. Na podlagi tega kar ste izbrali, vam Facebook predlaga, koliko plačajte za vsak klik na vaš oglas ali za vsak ogled oglasa. Cene se pričnejo pri 0,01 dolarja na klik/ogled in rastejo navzgor. Trenutno bi za ženske, stare med 18 in 30 let v Sloveniji plačali med 0,13 in 0,24 dolarskih centov. Oglaševanje na Facebook-u je očitno lahko precej poceni, saj bi, če bi izbrali najnižjo ceno, ki jo ponuja Facebook, za 100 obiskovalcev na vaši spletni strani plačali $13, kar je 8€. Za sto ljudi, ki bi si ogledalo vašo spletno stran.

  Oglaševanje na Facebooku
  Oglaševanje na Facebooku

  Od tega, kako visoko boste nastavili ceno enega klika/ogleda je odvisno tudi, kako pogosto se bodo vaši oglasi pokazali. Zelo logično, večjo ceno kot boste pripravljeni plačati, pogosteje se bodo pokazali oglasi na Facebooku.

  Torej, ne kupujte fiksnih oglaševalskih kampanij na Facebooku. Cena naj se vedno giba odvisno od tega, koliko točno obiskovalcev boste dobili. Seveda je potrebno slediti kampanjam in spreminjati ceno na klik, saj se včasih oglasi pokažejo prepogosto, ali pa preredko, kar pomeni, da je potrebno zmanjšati ali povečati ceno na klik.

  Uporaba oglaševanja na spletu naj tudi za vas pomeni fleksibilno in cenovno primerno oglaševanje, ki ima natančno določene cilje, o čemer bom še pisal.

  4.9/5 - (30 votes)

  Comments (3)

  1. […] Sam sem tako opazil, da je veliko ljudi prišlo na to spletno stran preko ključne besede “Cenik oglaševanja na Facebooku“, vendar glede na to, da na to temo nisem imel napisanega prispevka, so prišli na spletno […]

  2. zanima me kaj in kako se da spremeniti in kakšna je cena.
   Imam pa še eno vprašanje, kako in na kakšen način oglaševati produkt in hkrati delo ali biznis.

   Hvala

  3. Drago pozdravljeni,

   predlagam da si prenesete Priročnik marketing in oglaševanje na Facebook-u, ki je na voljo registriranim uporabnikom te strani brezplačno. Tam boste našli vse kriterije, po katerih lahko izbirate in še veliko več informacij.
   Glede trenutnih cen, cene se spreminjajo, nazadnje sem oglaševal za skupino Slovenci, nad 20 let za cca 0,20$ za klik.
   Težko vam odgovorim kako oglaševati produkt in hkrati delo, saj ne poznam podrobnosti. Uporabite oddelek Vaša vprašanja, kjer malo bolj specifično povejte kaj vas zanima, in vam z veseljem odgovorim.

  Comments are closed.