Google Wave že od prve predstavitve zna komunicirati z twitter-jem. Mislim, da precej poenostavi sledenje, če ne drugega, lahko več stvari počnete iz Wave-ja. Na spletu se že pojavljajo vprašanja, kaj se bo zgodilo z recimo Facebook-om, ko bomo enkrat lahko vse, kar zdaj počnemo na Facebook-u počeli znotraj Wave-ja.

Kakorkoli, twitter dodate precej enostavno. Med svoje kontakte (levo spodaj) v Google Wave dodate tweety-wave@appspot.com

Odprite nov wave, (kar je malo drugačno od tega, kar je bilo predstavljeno na uradni otvoritvi, ampak sej vemo, da se bodo stvari spreminjale) in med uporabnike v Wave povabite tudi Twitter. Odpre se vam pop-up v katerega vpišete svoje uporabniško ime in geslo, nato pa potrdite, da želite da Wave dostopa do Twitter-ja. Precej standardno ko uporabljate zunanje aplikacije na twitter-ju.

Sedaj lahko vse svoje tweete pošiljate preko Wave-ja in jim tudi sledite. Torej vsa uporabnost Wave-ja v twitterju. In obratno.

Edina težava trenutno je ta, da vam ne prikazuje koliko znakov ste že porabili in vas ne opozori, kdaj je vaše sporočilo predolgo, ampak mislim da bodo tudi to kmalu dodali.

Mimogrede, mi tweetamo na optimizacijass

Rate this post

Comments (1)

  1. No, odkrita je še ena težava, nova sporočila se ne prikazujejo, kar je kar malo težava, glede na to, da je twitter real-time… Ampak, kot ponavadi bomo še malo potrpežljivi…

Comments are closed.