Spremljanje novosti v googlu je ena izmed pomembnejših stvari, ki jih morate početi, če želite da vaša stran rangira visoko v googlu. Tokrat je google predstavil nekaj novosti, ki vam jih posredujemo tudi mi.

1. Nov izgled prve strani googla

Če sem prejšnjič napačno uporabil izraz prva stran googla, potem ga sedaj ne bom. Google je spremenil stran, kamor vpišete iskalne

google orodja za spletne skrbnike

google orodja za spletne skrbnike

besede tako, da sedaj ko jo odprete, dobite le vrstico kamor vpišete iskalne besede in gumbka Išči in Klik za srečo. V kolikor takoj vpišete iskalno besedo in stisnete enter ostalih možnosti niti ne vidite. Če pa se premaknete z miško, vam bo google pokazal vse ostale možnosti. Nisem prepričan zakaj točno bi to naredili, saj ostale možnosti niso ravno moteče, in večina uporabnikov po pomoti ali pa mimogrede tako ali tako premakne miško, tako da niti ne bodo opazili razlike.

2. Novo orodje v google webmaster tools

Googlovi predstavniki že nekaj časa govorijo o tem, kako je hitrost interneta za njih izredno pomembna, vendar zaenkrat še nikoli niso povedali, da je hitrost odpiranja vaše spletne strani pomembna pri rangiranju v iskalnikih. Vse kar smo do sedaj slišali je, če je stran prepočasna, potem je ne bomo tako pogosto/globoko/radi obiskovali. Google pa je vseeno dodal možnost učinkovitost spletnega mesta, (pod laboratorijem) v katerem vam pokaže, kako se je v preteklosti spreminjala hitrost nalaganja vašega spletnega mesta in posamezne strani, ki so med najpočasnejšimi. Znotraj vsake posamezne strani vam pokaže tudi, zakaj je ta spletna stran počasna in kaj lahko naredite, da bi jo pohitrili.

Prva stran googla

Prva stran googla

Mislim, da to predstavlja nov korak k temu, da bo google začel bolje rangirati hitrejše spletne strani in ne samo slabše rangirati počasne. Torej, veselo na delo in spreminjati delovanje spletnih strani 🙂 (no, pozabljene javaskripte, ki jih res več ne rabim, bom že še zbrisal 😀 )

Rate this post

Comments (3)

  1. Novosti v googlu | Optimizacija spletnih strani…

    Novosti, ki jih je google uvedel v zadnjih dneh….

  2. […] blogu sem že pisal o novih orodjih v google webmaster tools. Google je danes na uradnem blogu podal malo več informacij kako pridobivajo informacije in mislim […]

  3. Precej znanja, dobro napisano, vsaj glede na to, kako široka je tema. Ko prideš enkrat gor, kar ne moreš nehat brat.

Comments are closed.