Na blogu sem že pisal o novih orodjih v google webmaster tools. Google je danes na uradnem blogu podal malo več informacij kako pridobivajo informacije in mislim da je to potrebno deliti z vami 🙂

Najpomembnejša ideja, ki so jo sporočili je, da informacije o hitrosti nalaganja vaše spletne strani pridobivajo iz google toolbarja, kar pomeni, da imajo realne informacije o tem, kako dolgo traja vašim uporabnikom, da vidijo vaše spletne strani. Kar pomeni, da je lahko ta informacija drugačna od tega, kar vidite vi.

Druga pomembna stvar je, da barvna linija, ki jo prikazujejo, prikazuje 20% spletnih strani, torej če je vaša spletna stran v modrem območju, pomeni da je med najhitrejšimi 20% strani na spletu, kar je precej vredu.

Pokažejo vam tudi natančne informacije o tem, kaj in kako upočasnjuje vašo spletno stran, opozarjajo pa na to, da vse mogoče ni tako črno kot izgleda. Ker po tem, ko vidijo da je neka spletna stran počasna, jo preiščejo z google botom, kar pomeni, da stran vidijo drugače kot uporabniki, tako da če vaša spletna stran prikazuje G botu nekoliko drugačno vsebino, recimo brez g-zip kompresije, tako da je potrebno vedeti kaj natančno je krivo in kako se da to urediti.

Jaz sem na nekaterih straneh že našel majhne krivce in jih odpravil, tako da upam, da se stvari izboljšajo.

Rate this post

Comments (1)

  1. Podrobnosti o G webmaster tools – hitrost vaše spletne strani | Optimizacija spletnih strani…

    Novosti v google webmaster tools nekoliko bolj podrobno….

Comments are closed.