Feedburner

Feedburner

V kolikor ljudje radi berejo vaš blog, bodo verjetno želeli prebrati bolj ali manj vse, kar napišete. Glede na to, da marsikdo izmed nas bere večje število blogov, je precej neprijetno, vsakokrat klikat bljižnice in obiskovati bloge, gledati če je avtor kaj napisal ali ne. Zato je bil izumljen RSS (Rich site summary ali Really simple syndication), protokol preko katerega se lahko na objave blogov naročimo (mojega najdete tukaj) z uporabo RSS bralnikov, kot je na primer Google Reader. Kljub vsemu pa to pomeni, da se moramo navaditi, in vsake toliko časa pogledati, če je kdo kaj objavil. In kolikor sam zaznavam, v Sloveniji uporaba RSS še ni močno razširjena, čeprav večina blogov, pa recimo tudi RTV SLO ponuja uporabo RSS.

Zato obstaja druga možnost, in to je, da se ljudje na vaše bloge naročijo preko emaila. Uporaba e-maila v Sloveniji je že zelo razširjena, tako da s tehnologijo ni težav. Do sedaj sem se po resnici povedano kar malo ubadal s tem, kako to stvar rešiti, potem pa mi je, kot ponavadi, rešitev ponudil kar google. Storitev feedburner, s katero nahko bolj nadzorujete svoj krog RSS naročnikov na prispevke (dosegljiva na www.feedburner.google.com) vam omogoča, da se enako, kot se ljudje prijavijo na RSS preko feedburnerja, prijavljajo preko mailov. Stvar je celo tako enostavna, da vam predložijo kodo, ki jo morate samo vstaviti v spletno stran.

Moj števec naročnikov na RSS pridno raste, vsekakor me pa zanima, ali bodo ljudje raje uporabljali email… In ta post bo tudi prvi, ki ga tudi sam dobim na email…

Kaj uporabljate vi, RSS, email, nič? In zakaj predvsem?

Rate this post