Velik si takrat, ko te veliki posnemajo in twitter je danes resnično že velik, Facebook pa se je odločil da ga bo nekoliko posnemal. Funkcija “deli z ostalimi” je na Facebook-u že stalnica in z njo lahko objave, ki so jih vaši prijatelji objavili na svojih zidovih, straneh ipd. prilepite na svoj zid.

Facebook re-tweet z novo funkcijoDanes smo opazili (na to me je opozorila @NinaTomazin) nadgradnjo te funkcije, ki ji dodaja vir. Funkcijo so uporabniki spleta že poimenovali FB re-tweet, po Twitterjevi funkciji, s katero posreduješ twitter post svojim sledljivcem. Stvar trenutno deluje le za povezave, ki jih objavite na svojem zidu ali na zidu svojih FB strani.

Zakaj je to tako pomembno, da je o tem potrebno napisati prispevek na blogu? Čisto enostavno. Če boste na Facebook-u objavljali povezave, ki bodo ljudem všeč, jih bodo ti FB-re-tweetali (za to RES potrebujemo krajše ime), boste pridobivali nove oboževalce. Ljudje, ki niso vaši prijatelji bodo videli vašo objavo, videli pa bodo tudi, kdo je originalno objavil to povezavo, torej videli bodo vaše ime oziroma ime vaše FB strani. Stvar tako deluje na twitterju, vidiš da je oseba A re-tweetala objavo osebe B, torej vidiš da oseba B, ki je do sedaj nisi sledil, objavlja zanimive stvari in jo pričneš slediti.

Facebook re-tweet kot se pojavi na strani osebe ASklep? (Poleg tega da je ta post izredno zakompliciran in dela svašta od miselnih salt, slediš tega, onega ne slediš in potem slediš). Vedno bolj in bolj postaja pomembno, da objavljamo zanimive stvari, stvari ki so ljudem všeč in jih želijo tudi sami objaviti. Location, location, location se je že zdavnaj spremenila v Content, content, content, torej Vsebina, Vsebina, Vsebina. To je vse kar je pomembno za optimizacijo spletnih strani, še bolj pa za internetni marketing oziroma marketing na socialnih omrežjih.

Rate this post

Comments (1)

  1. […] Facebook posnema twitter – FB retweet funkcija […]

Comments are closed.