O tem, kako pridobiti ideje o čem pisati na blogu sem že pisal, takrat sem predlagal, da uporabite Google Analytics in pogledate katere ključne besede ljudje uporabljajo, da najdejo vašo spletno stran. Vsekakor je ta način pomagal meni, da sem za nekaj ključnih besed prišel na prvo mesto, in te ključne besede še vedno prinašajo nekaj prometa.

KuhinjeDrug način, kako poiskati ključne besede pa je da uporabite google predloge. Naj pojasnim. Ko v google vpišete besedo ali dve, vam google pokaže, katere iskalne fraze so drugi uporabniki že uporabljali. Kar je pravzaprav točno to kar iščete. Ključne besede, ki jih drugi vpisujejo v iskalnik.

Na sliki lahko vidite, kako google prikaže ključne besede za kuhinje po meri. Torej vpisal sem kuhinje, med rezultati, ki jih lahko uporabite za optimizacijo pa so kuhinje po meri in kuhinje akcija (verjetno ne boste želeli optimizirati za “kuhinje Gorenje”, razen če jih seveda ne prodajate 😀

Preden se podate na lov za ključnimi besedami za optimizacijo ali za pisanje prispekov na blogu še tole. Odpravite se na google.si in tam opravite iskanje, saj če boste iskali po google.com vam bo google prikazoval iskanja za ves svet in tako ne boste dobili najboljših rezultatov.

Rate this post