Pridobivanje povratnih povezav na vašo spletno stran je verjetno eno izmed najpomembnejših optimizacijskih del, ki jih morate redno opravljati. Pridobivanje povratnih povezav ni najtežja stvar, ki jo morate početi, kar je težko, je pridobivanje kvalitetnih povratnih povezav.

Kvalitetna povratna povezava pomeni, da pridobite povratno povezavo iz strani, ki jo google vidi kot stran z avtoriteto in če je le možno naj ta stran govori o podobni tematiki kot vaša stran.

Vsekakor je pa nujno potrebno, da povratna povezava vsebuje ključno besedo za katero optimizirate in, če je le možno, da je vsaj vsebina podstrani, iz katere pridobivate povratno povezavo, podobna vsebini vaše spletne strani.

Zaradi zgoraj naštetih kriterijev je izjemno popularno pridobivanje povezav s uporabo člankov. Napišete članek, ki ga posredujete na eno izmed strani s članki, v njo pa vključite povratno povezavo na vašo spletno stran.

Izpostavil bom samo dve spletni strani, na katerih lahko objavite svoje članke, strani ki sta pravzaprav narejeni za to, da na njih objavljate svoje članke. Ko boste razmišljali o tem, kje najti še več takšnih strani, razmislite o RTVSLO in o blogih.

Izpostaviti pa želim

http://www.clanki.net stran na kateri je objavljenih že kar nekaj člankov in so članki razvrščeni v različne kategorije.

http://www.siclanki.com pa je stran, ki sicer zahteva povratno povezavo, vendar lahko postavite samo eno in vpišete lahko kar nekaj člankov na njihovo stran.

V kolikor poznate še kakšno takšno stran, ki bi jo radi izpostavili, jo pustite v komentarjih in dodal jo bom.

Rate this post

Comments (1)

  1. Jst bi dodal še Gorenjski blog na http://gorenjski.com .

    Sicer je objava brezplačna samo v primeru, da je vsebina vezana na območje Gorenjske in “ne prodaja” temveč “informira”, ampak povratno povezavo pa še vseeno dobite, če vam uspe skozi ta filter. : )

    LP

Comments are closed.