Spraševali ste me že, kje najti najboljše informacije o optimizaciji spletnih strani in takrat sem napovedal, da bom pripravil prispevek, v katerem bom predstavil bloge, ki jih sam redno berem. Ne bom rekel, da so vsi, ki jih berem najboljši na svetu, jih je pa večina zagotovo med najkvalitetnejšimi blogi o optimizaciji in podobnih tematikah. Nekatere pač berem, ker so mi zanimivi, mi je všeč stil pisanja ipd.
Berete še katerega drugega? Pustite ga v komentarjih in ga bom dodal v posebno listo.

Daily seo tip – kratki nasveti o optimizaciji spletnih strani.

Retire at 21 – Nasveti kako obogateti, oziroma bolj natančno, večino prispevkov predstavljajo intervjuji z ljudmi, ki so obogateli precej mladi.

Graywolf blog – blog priznanega strokovnjaka iz področja optimizacije spletnih strani.

Search engine Journal – Kvalitetni avtorski članki o optimizaciji strani

Search engine Land – isto kot zgoraj

Search engine Roundtable – blogi, prinašaja pa zanimive informacije o tem, kaj se dogaja na SEO forumih po svetu, nekaj tračev, nekaj resnic, vse pa super hitro.

SeoBook – Blog z odličnimi članki, ne ravno vsak dan, vendar ponavadi zelo kvalitetni, z analizami ipd.

SeoMoz – podjetje, ki se ukvarja s SEO in izobraževanjem optimizatorjev, ki ima tudi blog, na katerega lahko vsakdo piše – SeoMoz User Generated – tam najdete tudi kakšen moj članek. Ta dva sta verjetno moja najljubša in ju poleg Matt Cutts bloga najbolj priporočam.

Matt Cutts – Matt je vodja spam ekipe pri Googlu (njegov naziv prosto po Prešernu) in je verjetno oseba ki ve največ, kaj narediti za to, da se uvrstite visoko v rezultatih Googla. Ni pa nujno, da bo vse povedal 😀

ShoeMoney – nasveti kako uspeti z affiliate marketingom.

Small Business Marketing Blog – blog o marketingu za mala podjetja in Small Business Search Marketing, iskalni marketing za mala podjetja. V Sloveniji bi jim verjetno rekli mikro podjetja. Verjetno ne moj najbolj priljubljen blog, vendar resnično precej skoncentriran na ideje, kaj narediti, če niste ravno 24ur.com, pa bi radi uspeli na spletu.

Tako, to je moj seznam vsakodnevnega branja o optimizaciji spletnih strani in spletnem marketingu. Temu posvetim vsak dan vsaj eno uro, zato da ostanem na tekočem, kaj se dogaja. Pomembne, zanimive ali le drugačne prispevke vedno objavljam na Facebook strani optimizacije spletnih strani.

Rate this post

Comments (3)

 1. […] tem, katere bloge sam vsak dan berem sem že pisal v prispevku SEO blogi – kje se naučiti optimizacije spletnih strani in takrat sem napisal, da knjig, razen ene ne priporočam. Oziroma ne da jih ne priporočam, jih […]

 2. Ne vem, kje bi vprašal bom kar tukaj. Si boš moral omisliti kakšen forum 🙂

  A imaš kakšne izkušnje z affiliate marketingom?
  Kako je z tem v Sloveniji?

  lp,
  Jan

 3. Jan, tudi to še pride, nekaj malo drugačnega sicer, ampak v kratkem mislim da, en zanimiv FAQ oddelek.
  Potreboval bi malo več informacij, da bi dal odgovor… Iz katere strani misliš aff marketing? S tem da ti ponujaš izdelke da jih drugi prodajajo ali obratno? Kar nekaj strani v sloveniji ga ponuja, tukaj boš našel velik seznam teh strani. Moje izkušnje so omejene, poizkušal nekaj, vendar kmalu obupal, predvsem zato ker sem poskušal v niši, ki je privabljala “free” obiskovalce, od katerih ni bilo nič pametnega, vse skupaj pa je bilo rahlo v adult področju.
  Vsekakor se na tem področju da veliko narediti, če malo bolj natančno vprašaš ti lahko tudi kaj svetujem…

Comments are closed.