RSS postaja v Sloveniji vse bolj razširjen. Za kaj se gre? (Vem ja, za kaj gre bi moral vprašati, samo mi v Mariboru rečemo da se gre…). Spletne strani, bloge in kaj je še takšnega na spletu lahko vsak dan vpišete v brskljalnik in potem pogledate na strani kaj je novega. Kar zna biti kar zamudno delo. Lahko pa uporabite kakšen feed reader (Google reader uporabljam sam), ki vam iz vseh strani in blogov pokaže samo kaj je novega. Tako se ne rabite loviti po straneh in iskati kaj je novega.

Wordpress feed brez FeedBurner-ja
WordPress feed brez FeedBurner-ja

WordPress (WP) je dandanes najbolj razširjena platforma za pisanje bloga, kar pomeni, da je WordPress tudi najbolj razširjena platforma za branje bloga. Vsak WP blog tudi ponuja možnost, da se nanj naročite, uporabite povezavo www.domena.si/feed. Vendar tukaj nastopi težava. Ta osnovna povezava, ki jo marsikdo prikazuje tudi v predlogi, torej lahko nanjo kliknete, vas ponese na stran, ki predstavlja same čačke (slika na desni). Ta naslov je potem potrebno skopirati v RSS reader in se nanj naročiti.

Wordpress feed z feedburnerjem
WordPress feed s feedburnerjem

Je pa še ena druga možnost (bi reko Lovšin) in ta je, da uporabite Feedburner (o tej storitvi sem pisal tukaj in tukaj). Feedburner gumb, ki ga postavite na  vaš blog/spletno stran in vsakdo ki bo kliknil nanj bo takoj postavljen pred različne izbire, kje želi brati vaš feed (slika na levi). Torej nič več kopiranja, iskanja readerja, izgubljanja obiskovalcev in naročnikov. Ljudem je pač potrebno omogočiti, da se čim enostavneje naročijo na vaš blog. In to ste s tem dosegli. O tem, da lahko FeedBurner vaše objave pošilja tudi po emailu sem pisal v drugi povezavi, ki je omenjena zgoraj.

Rate this post