Nekako takole se bo slišalo, po moje, od tega kar je Google predstavil včeraj… Ali? Sam sem sicer nereden uporabnik Gmail-a, in ga uporabljam bolj kot alternativni email, tistega na katerega mi pošljejo stvari, če moj originalni res  ne deluje. Kar je precej resno. In tu in tam me katera oseba prepriča, da se z njo pogovarjam preko Gmaila, ampak to je redko. Pač mam svoj odličen mail (hvala najboljšejšejšemu podjetju za domače bazene) in ne potrebujem drugega, recimo da boljšega maila.

Po kratki uporabi Google Buzzzzz-a, so moja opažanja takšna

– kaj nam pomaga en kup uporabnikov, ko pa jih ima večina skrite profile? Ravnokar sem želel pogledat, komu še lahko sledim… Ker imam sam pač res samo 9 oseb na Gmailu. Pogledam osebe, ki sledijo mojo bolj popularno kolegico, Buzz pravi da ji sledi 46 ljudi, ko jih želim pogledat, vidim samo 8 ljudi, ostali profili so skriti.

– Kljub temu pa lahko Buzz postane now Twitter v Sloveniji. Glede na razširjenost gmaila, ki je nekaj desetkrat višja, kot je razširjenost twitter-ja, se stvar lahko prime. Za twitter se mi še vedno zdi, da še kar ni primerno razširjen.

– Odlična je integracija z drugimi stranmi, RSS-om (praktično sem ta blog dodal, pa sploh nisem vedel, da sem ga dodal), predstavljanje slik iz drugih strani je enostavna klik-and drag funkcija

– Ni mi točno jasno, kaj je google želel z Wave-jem, če je imel v pacu že Buzz. Samo nekatere funckije Wave-ta (sklanjat res ne znam, ampak Wave-ja pa rad lepo po mariborsko sklanjam :D) vključijo v Buzz in stvar bo odlična. Komentiranje znotraj pogovora, real live prikazovanje tipkanja in to je to. O tem, da bodo te funkcije morda vključili v Buzz je bilo nekaj ugibanja že na predstavitvi

– Kmalu pričakujem stand-alone aplikacije iz Buzz-a, predvsem za moj telefon. In še kakšno za računalnik.

Naslov ni želel biti zavajujoč, vendar sem med pisanjem ugotovil, da moje mnenje očitno ni tako slabo, kot je izgledalo na začetku. Morda bo stvari uspelo, nisem pa prepričan, kaj bodo naredili z vsemi tistimi, ki ne uporabljajo Gmaila. Resnično nimam želje vsakokrat hoditi na Gmail, da se pogovarjam z ljudmi.

Rate this post

Comments (3)

  1. Zakaj se pa ljudje več ne pogovarjamo po telefonih ali še bolje, v živo?
    No, če že lahko izbiramo…

  2. 10 minut sem porabil, da sem našel kje se buzz izklopi. Če bo še koga zanimalo: čisto spodaj v nogi (font size 10px) je link turn off buzz.

  3. @Miha, hvala, mogoče bomo rabili. Čeprav mene ne moti, če ga že ne bom na veliko uporabljal, čeprav se o tem še nisem prav odločil.

    @Andraž, telefoni stanejo, v živo pa se z ljudmi tudi ne moreš pogovarjat dovolj pogosto, če niso ravno tvoji sosedje.
    Jaz se niti od daleč ne morem strinjati s temi idejami “itnernet uničuje medosebno komunikacijo”. Vsekakor jo povečuje, samo uporabiti ga je potrebno pravilno, pa gre…

Comments are closed.