Google je zadnje čase izredno aktiven in vsake toliko časa dobimo novost, na katero vsi komaj čakajo, ali še bolje, o kateri se nikomur nič ne sanja. Včeraj smo na našem twitter profilu in na facebook-u že na kratko najavljali, da se pripravlja nekaj velikega, vendar ker ni bilo uradnih potrjenih informacij, nismo nič večjega povedali.

Sedaj je stvar dokončna in zunaj.

Google BUZZ se neposredno integrira v vaš Gmail račun (najdete ga takoj pod Inbox-om) in omogoča:

– svojim prijateljem na gmailu sporočate kratka sporočila, stanja

– odločite se, ali bo informacija javna, ali jo posredujete samo izbrancem

– odgovore dobite neposredno v vaš Inbox

– preko telefona lahko informacijo povežete z vašo lokacijo

– informacije drugih lahko iščete glede na vašo lokacijo (sem na predavanju, v predavalnici na tej lokaciji, da vidimo kaj drugi počnejo)

– neposredno dodajate fotografije in druge slike

– neposredno dodajate video posnetke in jih gledate neposredno v BUZZ-u

Negativne strani? Seveda je kakšna. Vprašanje se postavlja, ali resnično želimo, da se naš email inbox polni z velikim številom drugih informacij. Predstavljajte si, da bi vsakokrat, ko nekdo spremeni status na FB dobili mail. Oziroma če sem bolj natančen, če bi vsakokrat, ko nekdo omeni vas na FBju dobili mail (opala, to se pa ja že dogaja 😀 ). Resno. Gmail je email. Najboljši in oh in sploh, ampak še vedno je vprašanje ali ga je potrebno napolniti z en kup drugih informacij.

Če ga želite preizkusiti pojdite na http://buzz.google.com Zaenkrat še ni dostopen vsem, vendar bo v naslednjih nekaj dneh dostopen vsem uporabnikom Gmaila. Če za vas še ni na voljo, poglejte ta video posnetek. Klik

Vaša mnenja, komentarji?

Rate this post