Tako, trajalo je predolgo, ampak sedaj je pa skrajni čas, da zaključim s to selitvijo in prispevki o njej. Pisal sem že  o tem, kako tehnično preseliti spletno stran iz ene domene na drugo, danes pa na kratko o rezultatih…

Dan pred selitvijo sem se veselil, da sem zasedel prvo mesto med iskalnimi rezultati v google.si za ključno besedo optimizacija spletnih strani. Kjer sem bil, iskreno povedano, izredno malo časa, kakšnega pol dneva. Kljub temu, pred selitvijo je bila spletna stran www.optimizacija-strani.info 2 ali 3 za optimizacija spletnih strani, ponavadi 1 za optimizacija strani in še za kakšno. Seveda ne bom razkril celotnega seznama ključnih besed, ampak vsekakor jih je kar nekaj, ki so pomembne in za katere sem zasedal prvo mesto. Danes domena praktično ne rangira več (danes je dvanajsti dan po preusmeritvi), vsaj za ključne besede ki sem jih spremljal, med 20 rezultati v google.si

Pogled na rangiranje optimizacija-strani.info je prav zadovoljiv. Moram reči, da sem pričakoval, da bo veliko dlje trajalo, da bo domena začela dobro rangirati za te ključne besede, ki niso najbolj enostavne. Praktično za vse pomembne ključne besede sem na prvi strani, za nekatere sem izgubil mesto ali dva, vendar to pomeni da je potrebno imeti samo malo potrpljenja in bo stvar ponovno tam kjer je bila. Za ključno besedo optimizacija spletnih strani je optimizacija-strani.info sedaj na drugem mestu, zanimivo pa je, da je za besedo optimizacija strani na tretjem. To se mi zdi zanimivo, saj je optimizacija-strani.info za to ključno besedo najprej zasedla prvo mesto.

Upam lahko le, da to ni trenutno stanje. Vsi verjetno poznamo Googla, ki zna nove spletne strani na začetku postaviti visoko na rezultate, nato pa jo vrniti nazaj v globine ter jo potem počasi vračati na vrh. Upam, da se to ne zgodi, saj je promet, ki ga sedaj dobiva spletna stran številčno precej podoben temu, kar sem dobival prej.

Mimogrede, že nekaj časa razmišljam o domeni, na katero bi postavil svoj osebni blog, pa se ničesar pametnega na spomnim. Če imate kakšne ideje, jih z veseljem preberem v komentarjih.

Rate this post

Comments (3)

  1. Če misliš osebni blog pisati v slovenskem jeziku, ti predlagam http://www.petermesarec.si
    Isto imam jaz in mislim, da je fino če se pojavi še priimek. Saj Petrov je v Sloveniji veliko, takih, da se pišejo kot ti pa vrjetno bolj malo, ali pa nobeden.
    Končnica .si pa more biti zato, ker si to ljudje najbolje zapomnijo.

  2. Ja, se strinjam, to bi bila prav ok ideja, pravzaprav bi verjetno naredil mesarec.si, saj bi potem lahko imel kulski email peter@mesarec.si. Kar bi bilo odlično. Vendar to ime nima dovolj gušta, čeprav je recimo pigac.si tako naredil, pa se stvar kar obnese….
    To je vsekakor ena izmed stvari, o katerih razmišljam, čisto možno da vzamem tvoj nasvet…

  3. Zanimivo je videti tole preusmeritev rangirane domene na novo domeno. Nisem vedel da se rangiranje prenese,…

Comments are closed.