Nedelujoče (t.i. 404) strani je včasih na spletni strani precej težko najti. Takšen pregled zahteva, da si vzamete čas in preklikate čisto vsako povezavo na vaši strani in v kolikor imate nekoliko večjo stran to pomeni praktično ure dela, pa še vedno lahko kakšno stran zgrešite. Po pregledu pa morate pravilno pripraviti še .htaccess datoteko, v kateri nastavite vse preusmeritve, kar je ponovno dodatno delo.

Hvala bogu smo ljudje že pred časom (ene par tisoč let) ugotovili, da uporaba orodj pogosto olašja delo in skrajša čas, ki ga za neko delo uporabimo. Tako vas danes želim opozoriti na orodje, ki preveri 300 (v plačljivi različici pa 500) najpomembnejših strani (glede na MozRank, saj deluje z LinkScape orodjem) na vaši strani in pokaže tiste, ki odgovorijo z 404 (stran ne obstaja). Poleg tega pa pripravi tudi .htaccess datoteko, s katero vse te strani preusmerite (samodejno jih preusmeri na domačo stran). To datoteko potem prenesete na vaš server oziroma vsebino te datoteke dodate v že obstoječo .htaccess datoteko na vašem serverju.

Čisto enostavno, ane? Naj opozorim še na to, da glede na to da orodje deluje preko sistema LinkScape, čisto vseh spletnih strani ne vsebuje, predvsem najnovejše in majhne spletne strani mu lahko uidejo. LinkScape vsebuje preko 42 milijard spletnih strani in ob vsaki osvežitvi jih dodajajo, tako da v osnovi vsebuje večino pametnih spletnih stran.

Orodje poizkusite na http://www.virante.com/seo-tools/pagerank-recovery-tool.php in seveda poročajte o rezultatih v komentarjih.

P.s. ste videli da smo se preselili?

Rate this post

Comments (2)

  1. “You have no 404 pages among the top 300 best pages on your site! Good Job!”

    Mogoče pa laže!

  2. Lp,

    sem se tudi jaz vprašal, po tem ko mi je na večini strani našel BP, ampak potem sem našel eno, kjer je našel kar nekaj napak… Tako da vsaj nekaj dela…
    Ampak čestitke 😀

Comments are closed.