Glede na to, da sem včeraj z velikim veseljem potweetal, da sem na prvem mestu v iskalnih rezultatih za ključno besedo “optimizacija spletnih strani”, me izredno žuli to, da sem preselil blog na drugo domeno. Vsekakor to pomeni, da bom za nekaj časa izgubil odlične pozicije v rezultatih, ki sem si jih prislužil s to domeno. Tako pridno preverjam, kaj se dogaja z novo domeno, trenutno praktično nimam kaj preverjati o tem kaj se dogaja z rangiranjem v SERP, ker seveda še ne rangira. Prvi korak je, da google vključi vse podstrani v svoj indeks. V tem trenutnku ima google indeksiranih 5 strani, od tega tri, ki so bile objavljene po tem, ko je blog preseljen, in eno ki je bila objavljena prej, ter eno, ki je praktično duplikat te zadnje. Zanimivo je, da je duplikat iz feedburnerja, če pogledate spodnji url vidite, da ima vse dodatke, ki jih ponavadi doda feedburner.

http://www.optimizacija-strani.info/2010/04/orodje-s-katerim-preverite-nedelujoce-strani-in-jih-avtomatsko-preusmerite/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+optimizacijastraniinfo+(Optimizacija+spletnih+strani+-+optimizacija-strani.info

Da dodam temu prispevku SEO učljivo vrednost, kaj sem do sedaj naredil:

1. Preselil sem celotno spletno stran. O tem bom napisal poseben članek, kako preseliti wordpress na drugo domeno, kajti potrebnega je nekaj dela tudi na mysql bazi.

2. Staro spletno stran sem prusmeril na novo domeno, uporabil sem 301 preusmeritev preko .htaccess datoteke. Uporabil sem tole:

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
#
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.nova-domena\.si
RewriteRule (.*) http://www.nova-domena.si/$1 [R=301,L]

To preusmeri tudi vse podstrani, čisto enostavno staro domeno zamenja z novo, vse ostalo ostane enako

3. Zamenjal sem vse povezave in nastavitve v pluginih na wordpress-u. (ne pozabit!)

4. V google webmaster tools sem nastavil preusmeritev iz stare domene na novo

5. Prestavil sem večje število pomembnejših povratnih povezav, ki so kazale na optimizacija-strani.info.

6. Prestavil sem feedburner.google.com. O tem, zakaj uporabljati feedburner za pridobivanje naročnikov na blog sem že pisal, kar je odlično je to, da vsi, ki ste naročeni na moj rss, sedaj dobivate vse nove prispevke iz optimizacija-strani.info. Torej, v kolikor spremenite domeno, ali naslov vašega feed-a, se ljudem ki se naročajo ni potrebno na novo naročiti, ampak takoj dobijo nove prispevke.

7. Ustvaril sem nov mail, na katerega lahko pošiljate povpraševanja za optimizacijo vaših spletnih strani 🙂 peter@seos.si

8. Kar še nisem uspel narediti je, prestaviti LiveZillo, sistem ki mi omogoča tekstovni pogovor v živo z uporabniki moje spletne strani. Zaradi tega je danes odpadel UčTrtek, za kar se še posebej opravičujem Žanu, ki sem mu pred kratkim pisal, da UčTrtki še vedno potekajo…

9. Dodal sem ene par novih povratnih povezav na optimizacija-strani.info, ampak na žalost še nisem imel dovolj časa to urediti. Tudi najdi.si mislim da me bo ponovno dodal, to bom uredil jutri.

10. Dodal sem nov sitemap v Google Webmaster tools.

Sedaj moram poskrbeti, da se uredijo še kakšne druge povezave, dodati pa je potrebno še kakšno novo. Kot sem že omenil, bo zanimivo videti, v kolikšnem času bo google indeksiral večino podstrani in kdaj bom približno dobro rangiral za ključne besede. Bomo spremljali.

Imaš še kakšno idejo, kaj sem pozabil narediti? Mi urediš kakšno povratno povezavo? 🙂

(btw, prispevek je napisan dan preden je objavljen, ko ga bereš sem mogoče že na boljšem in je že več podstrani indeksiranih 😀 )

Rate this post

Comments (3)

  1. Vidim da je prenos na novo domeno (vsaj za glavni keyword) potekal hitro in neboleče 🙂

  2. Miha, je ja, sem prav presenečen, kako hitro je šla stvar. Že nekaj dni se spravljam k temu, da spišem prispevek o tem, kako sedaj rangiram, malo bo še potrajalo, ampak prihaja…

  3. […] Prvo poročilo po selitvi in kako preseliti spletno stran na drugo domeno […]

Comments are closed.