Google Analytics (GA) je najbolj razširjeno orodje za spremljanje in analizo števila uporabnikov na vaši spletni strani. Iskreno povedano, če ga ne uporabljate, morate to takoj spremeniti.

Danes si bomo pogledali kratek trik, kako analizirati t.i. long-tail, torej dolge ključne besede, preko katerih prihajajo obiskovalci na vašo spletno stran. GA vam z veseljem pokaže ključne besede, ki so jih vaši obiskovalci vpisali v iskalnik in nato kliknili na vaš rezultat. To lahko vidite tako, da kliknete na izbrano spletno stran v GA, kliknete Traffic sources in nato pod Keywords view full report.

Sedaj je pred vami dolg seznam različnih ključnih besed, ki vam prinašajo obiskovalce. Long tail ključne besede so pomembne zato, ker je za njih ponavadi malo konkurence, prinesejo pa lahko kar nekaj prometa. Spletne strani, ki imajo veliko unikatne vsebine, kakšen blog ali kaj podobnega ponavadi pritegnejo veliko obiskovalcev ravno na tak način. Glede na to, da v tem pogledu v GA sedaj vidimo vse ključne besede vam ponujam rešitev kako rezultate omejiti samo na večbesedne ključne besede. Spodnjo kodo vpišete v filter keyword in kliknete go. Sedaj boste videli tiste, ki so dolge med štiri in sedem besed. Zadnji številčni vrednosti v kodi lahko poljubno spreminjate, tako da vidite različno dolge ključne besede. Fino, ane?

^[^ ]+( [^ ]+){3,6}$


Rate this post

Comments (1)

  1. […] Google Analytics trik – poglejmo le dolge ključne besede (long tail) Uporaba Google Analytics – osnove Dodajanje uporabnikov v Google Analyitics […]

Comments are closed.