Volilno prepričevanje se je že začelo in pisal sem že o Zoranu Jankoviču, ki pridno DELA, tako na svoji spletni strani kot twitterju in Facebooku. Sedaj pa je skrajni čas, da se vrnem v metropolo in pogledamo kaj na tem področju delajo kandidati za župane Maribora. Šest kandidatov parlamentarnih strank, (že z iskanjem teh sem imel težave, tako da ni šans da grem iskat še vse ostale, ki se bodo šli to igro zraven) (SNS ne bo imela kandidata). (Poleg potke, se bom potrudil vzdržati osebnih preferenc, ne glede na vse, če ne drugega, bom vse enako pluval). Po naključnem vrstnem redu.

(To pišem po tem, ko je cel spodnji prispevek že napisan. Čisto razočaran. Sem mislil, da tu pa tam kateri kandidat česa ne bo imel, mogoče bo imel bedno prisotnost, svoje komunikacije ne bo prilagodil spletu, kaj takega. Doživel sem čisto bedo. To je dizaster. Ko leta 1990. Kot da … eh. Poglejte si spodaj. Kandidati za župane Maribora so tako spletno ne vešči, še manj, spleta sploh ne uporabljajo…. Nimam komentarja.

Ljudje, ki delajo volilne kampanje za posamezne kandidate naj se vprašajo. Ampak res. Vsedite se dol, tam ko ni nobenega, si vzamite 10 minut, pa se vprašajte. Resno.)

Županske volitve v mariboru

Tomaž Orešič

Ne glede na to, da ima tako svoj FB, Twitter in LinkedIn profil ter svoj blog, nikjer nič o tem, da bi rad bil župan. Mogoče pa ne bi bil rad. Al kako, ne zastopim. Le slike iz making of, pa še te niso označene tako, da bi bilo očitno da bi rad bil župan. Sploh pa, nima spletne strani (ja, nisem še pregledal ostalih kandidatov, zato me to živcira). Kako mu niso naredili spletne strani, meni ni nič jasno. Torej, gospod je spletno osveščen, njegova stranka in podporniki očitno ne. Niti iz PR objav na spletni strani stranke ne linkajo na njegovo stran. Aja, ker je nima. (še vedno zavijam z očmi, še od prej).
V življenju je potrebno uporabiti to kar imaš. Malo kaj na blogu napiši, malo na Facebook kaj.

Janez Ujčič

Ima svoj netlog profil? -(ne, to je neki drugi 65-letni Janez Ujčič. weird). Facebook profil so mu naredili pred kratkim in pridno zbira prijatelje, kaj več pa že težje. Podatki so dodani, izgleda kot da nekdo drug upravlja ta profil. v glavnem nezadovoljivo. Tako kot vse ostalo, kar delajo na spletu. Praktično ni mogoče najti kandidata. Vem pa, da so fa zelo vlačli po zobeh zaradi tvja… Ampak očitno želijo da to zvemo o njemu in čisto nič drugega.

Franc Kangler

franc kangler zupan mariboraEvo, hvala bogu. Tip ma še svoj wikipedia profil. Nea moreš verjet ne? Ka si ti nor. Te pa gremo poglejat kaj še toti zna. (Poglejte njegov tweet. … … Sem reko da ne bom komentiral). Čeprav se takoj pozna, da je trenutni župan, saj je v googlu svašta rezultatov. Spomnim se da me je že pred časom začel slediti na twitterju. Seveda sedaj ne twita več, oziroma zelo poredko. Očitno štabu zmanjkuje časa. in LOL. Predvsem pa ima dva različna twitter profila. Nič jasnoKangler ima rad Slovenija ima talent :D, kar deli z nami tudi na Facebooku. Kjer ima lepo pripravljeno svojo predstavitev, nič o prihajajočih volitvah. Veliko prijateljev, vendar je premalo odziven, ljudje mu pišejo na wall, pa ni odziva. Pridno pa zbira prijatelje, predvsem v zadnjem času. Jih ima že preko 1000. Ampak nima spletne strani.

Franc Kangler spletna stranIn v tabelo sem že vpisal da nima svoje spletne strani. Ker je ni v googlu. Oziroma je, če poiščeš prav domeno. Ki ne vsebuje imena. In spletno stran ima odlično optimizirano za iskalnike. Cela stran je slika. LOL.

Gregor Jager

Ne morem verjet. Ta ima celo svoj profil na Facebooku in Facebook stran. In svojo spletno stran. Tako tapravo. Samo za njega. S svojo predstavitvijo, novicami, povezavo s Facebookom in obratno in vse to. Očitno se je celo nekdo vsedel in razmislil, kako bo naredil njegovo spletno prisotnost. Ne moreš verjet. Čisto šokiran. Flickr galerijo ma. Svoj CGP. Tukaj bi sedaj moral pravzaprav začet komentirat to kar počne/jo, ampak kr ne morem, ker sem šokiran, da nekaj ima. (Namreč, premalo se pogovarja s svojimi oboževalci na FBju. Ampak pustimo to.) Ok, nima twitter profila, ampak ok, lahko preživim da ga nima, če dela dovolj na drugih kanalih. Video posnetki na Vimeo. Pa to ne moreš verjet.

Bojan Horvat

Ok, zdaj sem nazaj na realnih tleh. Bojan ima svoj FB profil, ampak je v velikem delu zaprt za javnost. Ful pametno. Ima svoj LinkedIn profil in seveda profil na SDjevskem Red Booku. Ima tudi predstavitveni video na Genspotu, ki pa je če prav zastopim narejen za prejšnje volitve. Torej za mestni svet. Škoda da ne pove v video posnetku tega, za katero mesto kandidira.

Franc Ačko

Ima tudi svojo wiki stran, ampak to ni pravi Franc Ačko. Ok. Torej pač ni na prvem mestu iskalnih rezultatov v Googlu. Pravzaprav ga je težko sploh najti na spletu. Svašta sploh. Ki je ta tip. Kaj dela? Nikjer ga ni. Ali … Mislim da imam dovolj tega.

Dodatek: Očitno sem stvari malo zamešal. Zgoraj omenjeni Franc Ačko kandidira za župana Slovenske Bistrice in ne Maribora, saj bo tukaj za SDS kandidiral Tomaž Kancler. Hvala @matjasec ki me je opozorila na to. Ampak sej mu ne gre veliko bolje. Prazen FB profil, na katerem je samo slika, pove dovolj.

Rate this post