Priznam, video teden me je nekoliko izmučil. In zato nisem veliko pisal. Tukaj. Sem pisal drugje. Ampak to sploh ni važno, danes si bomo pogledali storitev ki omogoča da natančno spremljamo kaj o nas pišejo na twitterju. Če ne uporabljate tweetdeck-a (o tem zakaj uporabljati twitter in kako uporabljati tweetdeck sem pisal oz. govoril), ali pa tudi če ga, ampak nimate nastavljenega searcha, predlagam da uporabljate tweetalarm.com.

Storitev vas opozarja kadar kdo na twitterju uporabi vaše ime ali pa katerokoli drugo ključno besedo. Torej, kar med registracijo, ki je brezplačna vpišete katere ključne besede želite zasledovati. Jaz recimo sledim Peter Mesarec, Mesarec, optimizacija-strani.info in optimizacija strani (optimizacija spletnih strani sledim že na tweetdecku). Polet izbiranja ključnih besed aplikacija omogoča da izberete uporabnike, ki jih želite ignorirati (sam sem nastavil svoje uporabniško ime optimizacijass, kajti svojih tweetov res ne rabim gledat še enkrat, ne glede na to kako izredno zanimivi so 🙂 ), poleg tega pa lahko izberete še, da spremljate le tweete v angleščini in kako pogosto želite videti rezultate. Rezultate z vsemi tweeti, ki vsebujejo vaše ključne besede vam sistem pošlje na email dnevno, tedensko ali ko jih zazna, kakor želite.

Ravnokar sem ugotovil, da seveda ne potrebujem svojega twitter imena v tem seznamu, saj tako ali tako vidim vse te tweete na tweetdecku. Tako da mi ostajajo samo druge ključne besede, ki bi jih drugače zgrešil. Glede na to, da dobim mail le takrat, če sistem kaj najde, mislim da bo stvar uporabna, ne bo me pa motila prepogosto.

Kako vi sledite kaj ljudje objavljajo o vas?

Rate this post