Meta opis je tisto, kar se v rezultatih googla pokaže v dveh vrsticah. Tudi ta del je precej pomemben za uvrstitev vaše spletne strani v iskalnike, poleg tega pa je zelo pomemben tudi zato, da bo pritegnil obiskovalce na vašo spletno stran.
Ponovno, enako kot smo rekli za meta naslove, je nujno, da ima vsaka podstran na vaši spletni strani unikaten in zanimiv meta opis.

Preverimo ali imamo unikatne opise
To naredimo na dva načina, osnovni je, da v google poiščemo vse podstrani iz naše domene in preverimo kakšne opise imajo. Ponovno uporabimo iskalni niz site:www.domena.si. Tako nam google pokaže vse podstrani ki jih ima v indeksu in njihove naslove (ki smo jih že uredili) ter opise. Sedaj lahko preverimo katere strani nimajo unikatnih opisov.

Drugi način je z uporabo Google Webmaster tools, ki nam pokažejo strani, ki imajo  prekratke ali neunikatne naslove. Obiščemo www.google.com/webmasters,  izberemo stran in v meniju Diagnostics izberemo HTML suggestions.  Sedaj nas  zanimajo prve tri postavke, torej Duplicate meta descriptions (podvojeni meta opisi), Long in Short meta descriptions (dolgi in kratki meta opisi).

Spremenimo ali dodamo zanimive opise
Sedaj pa je na vrsti delo. Vsako stran, za katero smo izvedeli, da ima prekratek, predolg ali neprimeren opis, moramo ta opis spremeniti. Razmislite o tem, kakšen opis bi pritegnil vaše stranke, ko ga bodo videle v rezultatih v Googlu. Dodajte kakšno ključno besedo, ki jo bo Google označil z krepko, če bo obiskovalec iskal po tej ključni besedi.
Vsak meta opis naj bo dolg do 160 znakov, saj Google daljše opise skrajša, tako pa uniči vaše dolgo delo.

Nazaj na kazalo poglavij

Rate this post