Update 2013 – dandanes je ta nasvet lahko kar malo škodljiv. V osnovi lahko pravzaprav delamo ravno obratno. Tiste strani, ki imajo veliko povratnih povezav, ki vsebujejo ključno besedo, so lahko s strani googla kaznovane, tako da pazljivo!

Povezave, ki že kažejo na našo spletno stran iz drugih spletnih strani lahko zelo pogosto dodatno optimiziramo in s tem pridobimo dodatno avtoriteto za posamezno ključno besedo.
Najprej poiščemo vse že obstoječe povezave na našo spletno stran. Uporabili bomo yahoo in opensiteexplorer.

Poiščimo obstoječe povezave
Iskalnik Yahoo veliko bolj natančno pokaže katere povratne povezave na našo spletno stran pozna kot Google. Zato se odpravimo na www.yahoo.com in v iskalno okence vpišemo link:www.domena.si (domena.si seveda spet zamenjamo z vašo domeno). Prikaže se nam seznam vseh povratnih povezav. Obiščemo jih nekaj in nato poskušamo urediti, da ta povratna povezava vsebuje pravilno ključno besedo. Torej da ni to povezava klikni tukaj ampak optimizacija strani. Uporabili bomo še drugo orodje, www.opensiteexplorer.com, ki nam pokaže ne samo povratne povezave ampak tudi katera ključna beseda je uporabljena za povezavo, tako veliko lažje najdemo tiste, ki uporabljajo napačno ključno besedo. Ključna beseda je zapisana pod Anchor Text.

Sedaj želimo tiste povezave, ki vsebujejo slabo ali napačno ključno besedo (klikni tukaj, stran, domena ipd) spremeniti. Najprej bomo poiskali tiste povratne povezave, za katere menimo da bomo lahko  kontaktirali osebo, ki jo lahko spremeni. Ostale bodo pač ostale takšne kot so.

Naš končni cilj je, da povezave vsebujejo takšno ključno besedo, ki je najbolj primerna za stran oziroma podstran, na katero kažejo. Torej, če kažejo povezave  na osnovno stran, naj vsebujejo našo glavno ključno besedo. Če kažejo na  podstran, naj vsebujejo ključno besedo, za katero želimo optimizirati to podstran.

Enostavno povedano, če povezava kaže na podstran s kategorijo “slikanice”, naj  povezava tudi vsebuje besedo slikanice. Sedaj pišemo osebam, ki so zadolžene za spletne strani, na katerih želimo
spremeniti povezave, in jih lepo lepo prosimo, da povezavo spremenijo.

Nazaj na kazalo poglavij

Rate this post