Čisto na kratko, vsake toliko časa se moram pohvaliti tudi kar tako, malo poleg vsega ostalega. Ker se spodobi in da veste koga najti naslednjič, ko boste ugotovili “naša spletna stran pa ja ne prodaja nič”.

Numero uno:

Kliknite na sliko. Tako se dela optimizacijo, ne prvo mesto, ne prvo in drugo mesto, ne prvo in drugo in tretje mesto, ampak pet mest na prvi strani, torej eno polovico mest na prvi strani imam jaz. Kakšna je verjetnost, da nekdo klikne k nekomu drugemu? Praktično je ni (teoretično je seveda nekaj verejtnosti, čepra so tudi matematično gledano precej nizke, glede na to da prve tri rezultate zasedam jaz, poleg tega pa tudi video rezultat).

Numero due:

Prvo mesto za ključno besedo počitnice Hrvaška. Tudi to ni kar tako, ane? 🙂

Rate this post

Comments (9)

 1. Haha! Sem se spraševal kdo dela optimizacijo za potujnekam potovalno agencijo 😀 Ker sem nazadnje jim rihtal youtube kanal. Zdaj vidim, da si ti zadolžen za to =)
  Je imel naročnik zanimivo tabelco z napredkom. 😀

  LP

 2. Super. Včasih se zgodi tudi kako presenečenje in pristaneš prvi na kako popularno besedo ne da bi optimiziral.

  Bi te pa ob tem vprašal kako si uspel prilepiti vse zadetke v eno sliko. Ker ko sem se jaz “pohvalil” mi je uspelo narediti samo print screen in je zajelo samo sponzorirane povezave in prva tri mesta.

 3. DjJuvan, smo komaj začeli, zdaj pridejo še bolj zanimive KW 😀

  @Martin, ja no, za to ključno besedo seveda smo optimizirali 🙂 Drugače pa uporabljam dodatek za Chrome https://chrome.google.com/webstore/detail/cpngackimfmofbokmjmljamhdncknpmg
  , ki to omogoča.

 4. Aja, ne delaš SEO že kake dva+ meseca? Je bil kdo drug? :\

 5. Delam, delam… Smo komaj začeli je v prenesenem pomenu.

 6. Čestitam Peter. Ampak meni prikaže malenkost drugačne rezultate 🙂
  http://www.shrani.info/view.php?filename=40fb.png

  Si probal še na kakem drugem browserju? Jaz uporabljam opero samo za “ročno” pregledovanje pozicij 😀

 7. Hej Matej,
  imel sem nastavljen tudi positionspider, ki praktično vedno pokaže prave rezultate, res pa je, da je sedaj stvar tudi že padla na drugo mesto. Malo še niha…

 8. Predlagam, da pozicije gledaš s z ukazom &pws=0, to NAJ bi prikazalo ne-personalne rezultate.

  LP

 9. Matej, ta ukaz sicer poznam in ja, naj bi tako deloval, vendar SERP vedno preglejujem s positionspider.net, tako da imam vedno en in isti način pregledovanja, ki je vedno pravilen.

Comments are closed.