Pingvin in Panda, spremembi Googlovega algoritma sta naredili precejšnjo štalo po spletnih straneh. Moja se še vedno ni vrnila nazaj na pozicije, kjer je bila, čeprav se počasi, počasi dviguje. Verjetno je tudi pomanjkanje novega contenta, po katerem “slovim”, vzrok za to, tako da sedaj delam tudi na tem.

Da ne govorim samo o sebi, pomembno vprašanje je sedaj, kako delati povratne povezave sedaj, tako da jih bo google upošteval in da jih bo upošteval tudi v prihodnje. Verjetno se vsi v preteklosti niste tako natančno držali tega, ampak sedaj se je, vsaj po informacijah ki jih imam tudi od ostalih lastnikov spletnih strani, potrebno veliko bolj držati teh pravil.

1. Različne ključne besede. Že v preteklosti smo tu pa tam kakšen backlink, namesto  s našo glavno ključno besedo, naredili s kakšno drugo. Smo linkali na kakšnem blogu z našim imenom, ali pa kakšen klikni tukaj. Sedaj bomo tega počeli še veliko več. Manj kot pol naj bo povratnih povezav, ki bodo vključevale našo glavno ključno besedo (recimo analiza optimizacije spletnih strani), več naj bo takšnih, kot bi jih v resnici naredili uporabniki (recimo O tem pa tem si preberite tukaj).

2. Linki na podstrani. Naravno je, da uporabniki v veliki meri linkajo na vašo glavno stran (www.optimizacija-strani.info), manj na podstrani, če imate spletno trgovino pa še manj na posamezne produkte. Ker se jim to pač ne da delati. Tako delajte tudi vi. Vem, da bi v osnovi radi, da bi najvišje rangirala vaša landing stran za en produkt, ampak tako to pač ne gre. Mislim gre, ampak ne tako, da boste delali backlinke samo na to stran tega enega produkta. Ker se to v naravi nikoli ne bi zgodilo. Seveda boste naredili nekoliko več povratnih povezav na to eno stran, veliko več pa jih boste naredili na osnovno domeno. S tem boste izgledali naravno, ko boste pa bildali rank osnovni domeni se bo ta tako ali tako pretakal tudi na podstrani, tako da ni nobene sile.

3. Tretje in zadnje tokratno pravilo pa je, dajmo delat dobre in slabe linke. Nikoli nikoli nikoli v naravi ne bo obstajala spletna stran, ki bo imela samo follow linke iz vsaj PR4 strani, ki so vse na isto temo. To se nikoli ne zgodi v resnici. V resnici dobimo nofollow linke, linke iz strani, ki nimajo prav nobene povezave z našo spletno stranjo, tudi svašta drugih linkov, ki jih sploh ne želimo in še kaj. Linki iz PR1 blogov so čisto ok. Ker bi uporabniki tudi iz takšnih blogov linkali na vašo spletno stran.

Kaj smo se danes naučili? 1. Različno, 2. različno in 3. različno delamo backlinke.

Imam prav? Kaj še svetuješ?

Rate this post

Comments (2)

  1. Tako je. Mi sedaj dajemo linke iz follow in nofollow strani kot je ta recimo. V anchor pa dajemo kdaj kar URL, vecinoma ključno besedo in pa tudi recimo besedo tukat, tle itd.

  2. lets be natural not so olympic

Comments are closed.