Ali en fail in en win. Začeli bomo s failom, zato da nam v ustih na koncu prispevka ostane dober okus. Dva dni že čitam Mladina Intervjuji, od začetka do konca. Ker so odlični. Ravnokar sem pa polistal po njej, da pogledam oglase. In glej ga zlomka, na platnici 4/4 me čaka oglas s qr kodo. In geek kot sem, kjerkoli vidim Qr kodo, jo moram poskenirat. Neke hiše so na oglasu al kaj že. Ne zastopim čisto in upam da mi bo link na kodi povedal kaj več. E, jok brate odpade. Njihov link nas pelje sem kjer lahko vidim samo se več slikic istih bajt. ??? Niso klikabilne, nimajo opcije da jim kaj napišem in nimajo niti enega CTAja. Ma kak pa naj jaz vem kaj hočejo od mene? Po moje nič. Ok. Sem si pogledal slikice, zdaj grem pa naprej. Če bi bili pa pametni, bi mi ponudili link na njihovo spletno stran, ali pa 10 stranski katalog, ki ga dobim če vpišem svoj email ali pa vsaj da bi nekaj polajkal. Ampak ne. Te pa nič.
Drugi QR koda (nimam pojma kak morem z veliko al malo pisat qr, zato bom v članku uporabil vse različne opcije, da vse zadovoljim) primer ki ga bomo pa pogledali pa je bolj win. Nanj me je opozorila Petra, gre pa za revijo, kjer s skeniranjem qr kode slečeš bejbo iz ovitka. Seveda je bejba po slačenju zavita v kopalke in vse skupaj je na koncu oglas. Ampak imam dovolj interaktivnosti, da mi je ta oglas všeč. Gre za revijo Lifestyle, ki sicer deluje kot čisto normalna, ko pa poskeniraš kodo dobiš drugo naslovnico, ki je v osnovi oglas. Tako se izogneš temu, da prodaš 1/4 naslovnico, kar je vedno malo problematično, ampak še vedno dobiš podoben, samo podoben, daleč od tega da enak efekt. Če bo kdo kje dobil kakšen info koliko ljudi poskenira kak tak oglas, bom tega zelo vesel, k me res zanima.

Kako vi uporabljate QR kode? Jih? Jih poskenirate, ko jih vidite?

20120721-121044.jpg

20120721-121100.jpg

20120721-121254.jpg

20120721-121302.jpg

Rate this post

Comments (1)

  1. Jaz jih tudi pogosto še poskeniram, čeprav redko vidim kaj pametnega za njimi. Tako kot si rekel. Marsikdo jih kar tako nekaj objavi, pa ne razmisli resnično, kakšna dodana vrednost bo prišla za uporabnika, ki jo bo poskeniral. In potem je kr nekaj.

Comments are closed.