No, jaz jih. Za sebe in za vas. Ker sem fajn 😀 In ker sem še bolj fajn, te spremembe delim tudi z vami, tako da tudi vi veste, kaj se dogaja. Gremo lepo po vrsti. Hiše v Trsti pa to. Sicer pa je to po kar nekaj časa spet nekoliko daljši prispevek, vem da sem zadnje čase dodajal krajše stvari. Ne vem točno, kaj je vam bolj všeč, ampak zagotovo bo Google vesel, da ne dodajam samih 200 – 300 besednih podstrani.

1. V četrtek (27.7) je Google spet izvedel Panda Update. Stvar naj bi vplivala na 1% spletnih strani in kot vedno je Panda tista, ki se ukvarja s kvaliteto spletnih strani, ki jih prikazujejo v iskalnih rezultatih. Torej, če je tvoja stran vredu in fajna in zanimiva, se nimaš česa bati, pravijo. Če ni, pa si preberi tole uradno sporočilo v katerem tudi povejo, kaj oni mislijo da je kvalitetna spletna stran. Tukaj. Seveda to povedo na svoj način, tako da so zelo splošni in kakšnih res velikih ugotovitev ali sprememb tega, kar že vemo iz tega ne boste izvedeli. Ampak je tam, za tiste, ki tega še niste prebrali.

Backlinki v googlu2. Google je ponovno spremenil stvari v Google webmaster tools-ih. Očitno so se odločili, da to orodje, poleg vizualnih sprememb, ki jih je končno dočakalo pred časom, potrebuje več novih informacij. Po tem ko so pred kratkim omogočili, da si ogledamo vse povratne povezave v Googlu in jih tudi downloadamo v xls datoteki, lahko sedaj vidimo, koliko strani ima Google v indexu, koliko strani je skupaj videl na naši spletni strani in koliko strani je blokiranih, tako da jih google ne prikazuje. Stvar sama po sebi ni tako zanimiva, pomembno pa je, da jo redno spremljate in takoj ko vidite velike spremembe v količini spletnih strani, ki jih Google vidi, ukrepate. Takrat je potrebno ugotoviti, kaj se je zgodilo in kaj je narobe, da se je to zgodilo. V osnovi pa mora graf izgledati tako, da se počasi povečuje, če seveda dodajate nove strani na vašo spletno stran. Tale graf boste v GWT našli pod Health in Index status. Na mojem grafu lahko vidite, kako nekaj časa nisem dodajal veliko novih vsebin, zadnje čase pa graf spet lepo raste. Ker ima Google precej rad moje nove prispevke in jih v zelo kratkem času poindexira.

3. Google pa je dodal tudi Qlski, čeprav ne ravno uporaben feature v svojem iskalniku na pametnih telefonih. Sedaj lahko poleg tega, da ključno besedo, po kateri želite iskati, vpišete v iskalnik, jo poveste v iskalnik ali pa dodate fotografijo, po kateri želite iskati, tudi lastnoročno napišete po ekranu vašega pametnega telefona, kaj želite iskati. Greste na google.com (ne google.si, torej če je potrebno, na dnu google.si, kamor vas samodejno preusmeri kliknete na google.com) in si stvar nastavite pod settings. Precej kulska stvar, čeprav na telefonu ni ravno uporabna. Google seveda prepozna, kaj jaz vpišem v moj lepi iPhone, vendar ni dovolj prostora, da bi pisal po njem. Res je, mi smo navajeni uporabljati tipkovnice na telefonu, zanimivo pa bo videti, kako bodo uporabniki, ki se sedaj učijo uporabljati telefone videli tole. Posebej zanimivo pa je videti, kako dobro ta tehnologija že deluje.

4. O četrti stvari nisem mislil pisati. Google je namreč v zadnjem tednu oz še malo dlje pošiljal različne in čudne emaile lastnikom spletnih strani o njihovih backlinkih. Najprej kako so slabi, nato pa ta mail degradiral tako daleč, da ga pravzaprav nihče ne jemlje več resno. O tem pa nisem želel pisati, ker imamo občutek da v Sloveniji nihče teh mailov ni dobil. A se motim? Če ja, mi prosim povejte v komentarjih.

V komentarjih mi povejte tudi, če ste videli kako spremembo zaradi pande, in če ste že pisali po vašem ekranu?

Rate this post

Comments (1)

  1. 4. točka: na nobeni od cca. 150 strani tega nismo dobili. Še dobro. Ker ne krsimo pravil. 😉

Comments are closed.