Bravo BravoBoj za predsedniško mesto se bo sedaj komaj prav začel. Skoraj tako kot v ZDA. Čeprav … Velika razlika je v tem, da ko poslušamo govore kandidatov v ZDA smo lahko čisto navdušeni, ko poslušamo naše, je vse nekako tako. Bolj nej, ko jej.
Kakorkoli, v prejšnjih prispevkih sem pisal o kandidatih za predsednika Borutu Pahorju, Danilu Türku in Milanu Zveru. Opisoval in ocenjeval sem njihovo delo na socialnih omrežjih in delo s spletno stranjo. V spominu mi je ostalo to, da Milan Zver na svoji spletni strani sploh ne omenja svoje kandidature, da je Danilo Türk le 2012 in da vsi skupaj, kot ponavadi in na žalost prav nič presenetljivo, samo trobijo v socialna omrežja, nič pa ne komunicirajo. Tako, dvostransko. Odgovarjajo.
In naredil sem tudi test, vsem trem kandidatom sem v ponedeljek, 28. avgusta 2012, poslal enostavno vprašanje preko twitterja. “Ali mi lahko posredujete link do natančnega programa vašega kandidata?” Takrat sem napisal, ja grda ura za pošiljanje vprašanj, saj sem pričakoval, da bodo v kratkem odgovorili. Če ne še isti dan, pa vsaj naslednji dan. Ker pač imajo profi ljudi, ki se ukvarjajo s komunikacijo za njihovo kampanjo. No, tako sem predvideval.
Minilo je 14 dni in kakšna ura. Zelo razočaran ugotavljam, da so odgovorili le iz štaba dr. Türka. In to že po dveh dneh.


Obema ostalima kandidatoma, oziroma njunima štaboma sploh ni uspelo odgovoriti. Sej ne, da bi jaz bil tako pomemben, da bi mi morali odgovarjati. Sej sem pač čisto navaden državljan. Državljan, ki gre vedno na volitve. In, če je meni kaj jasno, je tisto, kar jaz, kot čisto navaden državljan, obkrožim, tisto, na podlagi česar ti fantje postanejo ali pa ne, predsedniki države (svašta, koliko vejic v eni povedi. Če mi je to uspelo vse prav postavit, sem jaz tramvaj). In to si želijo, menda. Da volim za njih.
Ampak, če se jim niti ne da odgovoriti na moje vprašanje, pol pa nič (mislim, volit bom šel tako ali tako.).
Summa summarum, ali mislijo da so ta socialna omrežja kr nekaj, ali pa imajo ljudi, ki ne vedo kako se to dela. V vsakem primeru, živijo v 1990. In takrat vemo kdo je bil izvoljen. Nihče izmed njih. Vsi trije dobijo lepi kol v redovalnico.
Se strinjaš? Ali sem kaj spregledal v svojih “analizah”?

Rate this post

Comments (1)

  1. @timotej_g vam sporoča, da si preberite tole, morda vam pomaga. http://twiends.com/how-to-twitter

Comments are closed.