Dandanes človek komaj še ugotovi, kaj je krivo takrat, ko gre spletna stran v maloro. V google rezultatih stran enostavno izgine, zmanjša se število obiskovalcev na spletni strani, manj je prodaj ali povpraševanj. In potem moramo raziskovati kaj in kdaj se je zgodilo.
To se je zgodilo tudi meni, optimizacija-strani.info je pred časom odletel iz SERPov in ne glede na to, da sem takrat približno vedel, kaj se je dogajalo, je ta sprememba prišla v času, ko je bilo več različnih sprememb google algoritmov naenkrat.
Včeraj sem odkril orodje, ki vam lahko pomaga pri tem, da izveste katera sprememba je vplivala na vašo spletno stran, poleg tega pa dobite tudi kratko razlago, kaj točno je ta sprememba, posledično izveste kaj lahko naredite za vašo spletno stran.
Gre za stran na spletnem naslovu www.panguintool.com (ha-ha besedna igra PAnda in peNGUIN). Orodju daste dostop do vašega Google Analytics računa in potem orodje preko vaše GA statistike položi vse panda, pingvin in druge spremembe v Googlu, ki so lahko vplivali na uvrstitev vaše spletne strani v iskalnikih. Tako lahko zelo enostavno primerjate, kdaj je vaši spletni strani upadel promet in kaj je tisti dan počel Google.
Sedaj lahko izveste katere stvari morate spremeniti v vaši optimizaciji spletnih strani, da bo vaša spletna stran ponovno zrastla in začela dobivati promet iz iskalnikov.
Moja spletna stran je pokazala da je rpomet upadel v času, ko je google zmanjšal pomen spletnih strani, ki imajo preveč optimizirane povratne povezave. To je sicer res, na srečo pa je k padcu pripomoglo še nekaj drugih kriterijev, na katere še lažje vplivam.
O tem, kako se optimizacija-strani.info vrača (močnejši kot prej 🙂 in zakaj se to dogaja, pa v naslednjem prispevku.

Rate this post