Najprej o mucah. Muce na spletu so “running joke”, o katerem mi ni bilo nič jasno. Kakšne muce? Zakaj pravijo, da je internet poln mačk in kje za vraga so te mačke? No, vse dokler nisem spoznal spletne strani reddit.com. Strani, ki je v osnovi zbirka vsega, kaj je pametnega na spletu. Ali pa zanimivega na spletu. Ali pa … Vsega, kar je … ljudem zanimivega na spletu. In zelo pogosto so to tudi lepe, srčkane, kjutane muce.
Če sem vam sedaj uničil socialno življenje, zmanjšal vašo službeno produktivnost na pol in uničil vaše spolno življenje, ker boste ves čas preživeli na reddit.com, mi je blazno žal. Dovolite, da se vam oddolžim s tem, da vam predstavim kako lahko to spletno stran pametno uporabite za optimizacijo vaše spletne strani.
Precej pogosto smo postavljeni pred vprašanje “o čem pa naj še pišem”. Ko enkrat napišete 100 člankov na temo vašega bloga vam lahko tematik malo zmanjka. Zato nam tukaj na pomoč priskoči reddit.com. Ki je organiziran tako, da ima pravzaprav nešteto podkategorij oziroma sub-redditov. Vsak lahko odpre svojo lastno podkategorijo in jo posveti neki tematiki. Tako na reddit.com nastaja stotine različnih podkategorij v katerih ljudje iz vsega sveta postavljajo vprašanja ali pa posredujejo informacije iz različnih tematik.
Bodimo bolj praktični. Če imate spletno stran o teku, boste kmalu potrebovali ideje o tematikah, ki v resnici zanimajo ljudi. Ni problema. Poiščemo sub-reddit, ki se ukvarja s tekom (www.reddit.com/r/running) in pogledamo o katerih tematikah danes razpravljajo uporabniki. Sedaj ko sem sam pogledal to stran, vidim da lahko pišem o dolgotrajnih poškodbah pri tekačih, ki se ne odpravijo kar same od sebe, o tem zakaj imajo tekaške majice luknjo za žico za slušalke, ali pa o novem rekordu, ki ga je postavila Mary Caine.
Kar je pomembno vedeti je, da smo poleg tega, da smo dobili idejo za tematiko, dobili tudi idejo za vsebine, ki so uporabnikom zanimive, in ki jih uporabniki v resnici iščejo.
In potem ko smo enkrat že tam, lahko reddit.com uporabimo tudi za optimizacijo. Če pišemo v angleščini lahko stran objavimo na pravilnem sub-redditu in če bo uporabnikom naša vsebina všeč, bodo glasovali za nas in kaj kmalu se nam lahko zgodi, da bo naša spletna stran pre-prelavljena z novimi uporabniki. Ampak to je že tematika za naslednji prispevek.
(In ker prispevek o reddit.com res ne more biti brez muce, fotografija, ki je prejela največ glasov na www.reddit.com/r/aww)

Reddit muca

Reddit muca

Rate this post