5 minut SEOWow, I’m on fire, članke pripravljam kot po tekočem traku. 😀

Ampak to sedaj ni važno. Kot vedno, dobra ideja kako vašo spletno stran uredite tako, da jo bodo imeli iskalniki raje. (Kaj iskalniki… Google. Zadnje statistike pravijo, 95% prometa prihaja iz Googla v Sloveniji, ostalo iz ostalih virov. Torej … Mah, ostali. Google je pomemben.)

In današnja lekcija je … Ponovno uporabite stare vsebine. Vsebine, ki ste jih že pripravili za vašo spletno stran, vendar jih niste objavili na tako neposreden način. Takšne vsebine so ponavadi kvalitetne, še pomembneje pa, že obstajajo, potrebno jih je samo malo predelati, pa jih že lahko objavite. In vsi že vemo, več kot je kvalitetne vsebine na vaši spletni strani, na več različnih ključnih besed bodo obiskovalci našli vašo spletno stran. In poleg tega, več kot imate vsebine na spletni strani, večjo avtoriteto bo ta vaša spletna stran imela. In večja ko je avtoriteta, pogosteje se spletna stran prikazuje v iskalnih rezultatih. Večkrat se pokaže, več je obiskovalcev, več je biznisa, več je dinarčkov. Čisto enostavno.

In zakaj je to praktična SEO lekcija. Ker sem sam naredil ravno to. Po tem ko sem prestavil spletno stran, sem se malo posvečal temu, kaj naj naredim, da jo malenkostno osvežim. Ji dodam malo nove vsebine. In sem se spomnil na moje e-knjige, ki sem jih pripravil v preteklosti. In našel eno, jo iz .pdf verzije (ki mi je prinesla precej prijav na blog, torej podatkov uporabnikov), ki je že oddelala svoje, sem postavil 10 novih podstrani. Ki imajo sedaj unikatno vsebino, prinašajo pa dodano vrednost spletni strani.

Glede na to, da je to blog, sem te stare vsebine objavil z datumom objave takrat kot so nastale, iz večih razlogov, vendar to ni pravilo in vi jih lahko objavite kot čisto nove. Pomembno je le, da jih objavite tako, da jih bodo videli iskalniki, zato bom jaz sedaj iz novega prispevka naredil še nove povezave na te nove strani, tako da jih google zagotovo najde.

Celoten brezplačen priročnik SEO v 5 minutah najdete tukaj. Posamezna poglavja pa tukaj:

Sitemap (Zemljevid spletne strani)
Google webmaster tools
Google zemljevidi
Meta naslovi
Meta opisi
Dodajmo stran v direktorije
Dodajmo Facebook gumb
Uredimo obstoječe povezave
Povratne povezave
In še …

No, katere vsebine imate vi že pripravljene, pa jih še niste pokazali iskalnikom? Komentirajte in čisto nič me ne bo zmotilo, če dodate tudi povezavo do njih. Pohvalite se.

Rate this post

Comments (2)

  1. Hey!

    Čisto mimogrede naletel na link na forumu. Pravkar si mi rešil kake pol ure dela…sem se spomnil, da leži par člankov nekje okoli!

    Lp, Marko

  2. Marko, lepo slišat 😀

Comments are closed.