now gmail

Email marketing je nekaj, kar pri Dominatusu zelo pogosto predlagamo spletnim stranem. Gre za način, kako (enkratne) obiskovalce spremeniti v redne, če ne drugega vsaj povečati pogostost kontakta uporabnika s spletno stranjo, na koncu koncev je dober način prodaje. Če tega kanala še ne uporabljate, morda preberite moj prispevek o marketinških kanalih, ki podpirajo delovanje spletne strani, ki govori tudi o e-mail marketingu, ali poglejte kar vse moje prispevke o email marketingu.

In kaj je stric Google spet zafural? Dobili smo nov Gmail. Gmail, ki je podoben Inboxu (iphone app) in je izredno pameten. Gmail je sedaj dobil zavihke, kamor sam razporeja pošto, vsak pa si lahko tudi nastavi, za katere nove maile, torej nove maile v kateri “kategoriji”, bi želel dobivati obvestila na telefonu. Kategorije so štiri, 1. Primary, torej osnovna, tukaj noter so “pomembni maili”, (uradni opis je Person-to-person conversations and messages, that don’t appear in other tabs) 2. Social, tukaj noter so maili iz socialnih omrežji, Facebook, twitter ipd, (uradno Messages from social-networks, media-sharing sites, online dating services and other social websites) 3. Promotions, tukaj noter padejo promocijski, torej komercialni maili, (Deals, offers and other marketing emails) 4. Updates, tukaj noter nimam pojma kaj pade, pri meni je noter svašta, malo me skrbi, ker so noter maili ki me opozarjajo, da moram podaljšati domene, torej jih resnično ne želim zamuditi, (Personal, auto generated updates, including confirmations, receipts, bills, and statements) in 5. Forumi (Messages from online groups, discussion boards, and mailing lists).

Torej. Do sedaj je bila težava e-mail marketinga v tem, kako uporabnika prepričamo da odpre mail, torej je bilo treba napisat kvalitetno in zanimivo zadevo. Dolgoročno smo morali vzpostaviti stik s prejemniki, tako da so odpirali naše maile, še bolj pa, da se na koncu niso odjavili.

Sedaj mislim, da je težava večja. Najprej bo potrebno uporabnike naučiti, da grejo mail poiskati v Promotions, in kdo bi šau namenoma gledat, če je dobil kako reklamo? To je tako, kot da bi gledal film na televiziji, potem pa ne bi prestavil programa ko so reklame, ampak bi obsedel in dal TV še malo glasneje. Mislim, da bo velik del prejemnikov vaših e-mailov veliko bolj redko (če že) preverjal svoj Promotions zavihek, kar pomeni, da bodo redkeje odpirali vaše maile. Dodatno jih bo potrebno prepričati, da vaš email prestavijo v Primary, tako da bodo vaše emaile vedno prejemali v Primary. Ni čisto jasno, ali morajo to narediti samo enkrat ali večkrat, da se Gmail to nauči, to bomo še videli.

Torej, vaši maili so sedaj za gmail prejemnike veliko bolj skriti. Včasih smo rekli “Prosimo poglejte tudi v predal z neželjeno pošto”, sedaj bo treba napisati še kaj drugega.

Kaj pravite, bo to problem? Je že? Imate izkušnje? Ste vi osebno že preklopili na nov Gmail?

Rate this post

Comments (4)

  1. Gre tukaj samo za telefone in aplikacije, ki laufajo na njih, ali tudi za mailboxe na naših računalnikih? Na moji Slo-fishing strani za ribolov tega zdaj še ne uporabljamo, sem pa na veliko razmišljal, da bi začel graditi mailing listo, a kot kaže … Slabo kaže. 🙂

  2. Zaenkrat je se opt-in ce govoriva o gmail.com bo pa enkrat to prislo k vsem. Ampak vsekakor mislim da se stvar se vedno izplaca, tako da ne obupat in se vrzite v email marketing, ker se res splaca.

  3. ob kliku nastavitve prejeto lahko že konfiguriramo mapo prejeto, tako da je tudi na gmail.com.

    Meni je ta stvar dobra. Ok, s strani marketinga je posodobitev ena najslabših idej, vendar s strani uporabnika ravno obratno. Ob poplavi marketinških mailov, bodo uporabniki izbirali le med najboljšimi. Kar pa je pravilno, prav tako pa se bodo spremembe v prid uporabnikov nenehno dogajale, zato se je treba nenehno prilagajati in iskati boljše načine.

    Me pa zanima kako je, če nekdo pošilja promocijska sporočila z domene gmail.com?

  4. Se strinjam, medmrežo, za uporabnike je to odlično, tudi meni zgleda fajn. In sem čisto vesel, da gre tudi moj glavni privatni račun kmalu na gmail, iz različnih razlogov.

    Glede gmaila pa… Upamo, da bo ga Google enako tretiral. Verjetno. Drugače bi bilo spamanje preenostavno, na drugi strani pa uporabnikom ne bi nič pomagalo in bi bila nova storitev za njih neuporabna.

Comments are closed.