Tako, zdaj pa malo promocije za vse nas. O Storify.com sem že pisal in sedaj se ukvarjam s tem, kako to stvar najbolje uporabiti. Spodaj vidite zbran seznam vseh slovenskih SEO blogov. Ali pa recimo, nekaterih slovenskih SEO blogov. Zbiral sem kar sem našel, se spomnil iz glave in kaj me je zadelo v glavo. Izločil sem tiste, ki niso blog, ali pa tiste, ki že nekaj časa niso objavljali, ali pa tiste, ki imajo svoj blog, pa ga zlorabljajo za backlinking za svoje stranke. Nekateri, ki bi jih želel dodati, pač nimate bloga. In ni šlo (Uroš, tebe gledam, ja :D).

Vsekakor sem odprt za predloge, kdo manjka na tem seznamu, da ga dodam. Pripišite v komentarje. Dobite backlink iz PR7 strani 😀 (storify, ne tukaj 😀 ).

Mimogrede, sedaj ko sem zbiral vse te bloge, sem googlal za “optimizacija strani” in “optimizacija spletnih strani” in ene parkrat me je prav fršlag, katere strani rangirajo. Google Penguin 2.0 je naredil nekaj orenk napak. Podporni blog ene SEO firme je na drugi strani za “optimizacija spletnih strani”. In nekateri so na prvi strani, za katere prvič slišim. Google se bo moral res malo popraviti.

In kot medklic še tole. Na IM sem naredil thread, v katerem izmenjamo lajke za Storify strani. Klikni tu

Rate this post

Comments (20)

 1. Si me navdušil za Storify, tako da se registriram še danes.

 2. Mi lahko razložiš kako dobim PR7 link iz Storify.com?

 3. Odlicno, pa javi kaj bos naredil, da malo polajkam

 4. PR7 linka ne bos dobil, samo osnovna stran ga ima. Bojo pa zaradi tega verjetno posamezne strani, ki jih bos naredil boljse rangirale, o tem sem govoril.

 5. Peter 🙂 Raj ga nimam kot da bi bil slab. Katerga Uroša si mislil? 😀

  Ej, če je bilo tole zboljšanje SERP-a, pol pa tut ne vem več. Očitno so tvoji redni in dobri prispevki spam. Ti hudoben spammer ti. 😀

  Peter, mimogrede, naredili smo test: nalašč sem delal vse, kar se ne sme, liinkwheel, čudne domene, exact linkanje, “prodani” linki in PAZI TO!

  11 teh pospamanih strani je med prvimi 20. mesti! Res? To bi vse moralo leteti iz indexa. Sem raje nisem dal linka, da ne bo kdo idejo za spam dobil. 😉 Če želiš, ti pošljem na email.

 6. Uroš:
  Ni nujno, da bodo te strani z spemerskimi linki dolgo ostale na teh pozicijah. Po mojem ne bodo.

  Peter:
  Profilni link iz storify.com je do follow?

  Jaz mislim, da linki iz te strani ne bodo slabi!

 7. Tomaž, močno upam, da ne bodo dolgo na 1. strani, ker drugače nam trda prede, saj se bo splačalo spamat. Zaenkrat se močno držijo gor. 😉

 8. Uroš: Ja, valda, točno tebe sem mislil. Benti, kaj se to pravi, stručko SEOta, pa nič ne bloga 😉 Pač link bi ti dal, fajnega iz storify, pa ti ga ne morem dat, ker ti ga nimam kam dat 😀

  Oba: Ja vem ja, ne mi govorit. Najbolj mi dvigne pritisk, ko vidim podporne SEO bloge, ki rangirajo nad resnimi stranmi v kompetitivnih nišah. Pa ne me fopat Google, da ne zastopiš, kaj ti pa je. In še svašta drugih stvari srečam, ko se sprehajam po SERPih. Ampak, po moje je to spet fora Penguin 2.1, zdaj gledajo kaj se dogaja, pol pa bojo malo potweekali, pa bo 2.2, pa bo boljše. Jaz sem večni optimist in mislim da bo vse ok 😀 Do no evil al kak že 😀 In tega Žurnal 24 plačanega članka na prvi poziciji za optimizacija strani še vedno ne morem prebolet. To je narobe na tolko nivojih. Uroš, ja, bom vesel, če mi poveš, kaj ste delali, pa da vidim, ker to je bedarija. Mislim, sej vsi vemo, da black hat deluje, ampak jaz se prepričujem da ne.

  Tomaž: Je ja.

 9. In še nekaj, a se samo meni zdi, ali Google ne šmirgla več jezika? Na google.si dam iz Slovenije query v slovenščini, on meni vse, angleške, romunske, polske, vse rezultate mi daje. Mene pa zanimajo slovenski. Ka ti te je, čuj?

 10. Ej, meni so rezultati obupni. Formo za javljanje spama sem pa tudi že uporabil. Teli podporne spam strani morajo ven! Ja EMD sploh ne velja več, dobivam vse možne jezike. Obup.

 11. Sem glih bral članek kako je Yahoo predelal svoje iskalne rezultate, predvsem grafično, in grem probat, pa poglej tole katastrofo, kaj se zgodi, če je ključna beseda v domeni pomembna 😀

 12. No, o tem govorim. Sem lih shareal link na FB-ju o kopiranju izgleda. Jsz sem čist zmeden?!?! 🙁 Vedno sem zagovarjal dobro vsebino itd., sedaj pa iskreno ne vem več.

  Nasvet sedaj bi bil: ti samo domeno dobro kupi in daj neki gor, ni važno kaj.

  Kje je EMD??
  http://www.google.si/search?q=mizarstvo&noj=1&ei=jVG0Uf2fG8yA7QbFtYCABA&start=10&sa=N&biw=1600&bih=799

  http://www.google.si/search?q=parketarstvo&noj=1&ei=sFG0UanSG4jd7QairID4DQ&start=10&sa=N&biw=1600&bih=799

 13. […] da so testirali in blackhat spamali spletne strani, ki zdaj odlično rangirajo v Googlu. Preberite tukaj, kar je napisal. In kot ste lahko prebrali v komentarjih, ja Google kar po malo prikazuje neke kr neki strani, ki […]

 14. Peter, imamo blog, upam, da zaživi, reče se mu http://www.optimizacija.us/ 🙂 Pa mam link, ceprav nofollow. 🙂

 15. eeee….. Pa…. Veš … Kriteriji so bili, da je bil post narejen v zadnjega pol leta (al nekaj takega) in da blog živi. Te pa… Nena nekak noter pašete 😀 Ampak, držim pesti, da ga zalaufate. Resno. Vesel bom še kakšnega pametnega bloga o spletnem marketingu v Slo.

 16. Vse je odvisno od našega sodelavca, poslal mi je že 2 clanka, ki sva mi ok. Le caki, te še prešišamo. 😉

 17. Ja, ja, to bi rad videl. Sem že na prvi strani za “optimizacija strani” 😀

 18. Ja, domena nca spet. EMD je popolnoma uničen v Sloveniji. MIslis, da je sploh bil pri nas?

 19. Nevem. Ampak ravnokar berem, da je ravnokar v teku večdnevni update, ki je potrjen s strani Googla. Ni pa čisto jasno, kaj sploh je. Kr neki.
  EMD je pri nas še ful ful pomemben, ni mi jasno, zakaj tudi pri nas ne vključijo tistega filtra, ki ga vidimo v tujini, da bi jih odstranil. Eh, smo pač država tretjega sveta.

 20. No tu je še link do prispevka o tem updateju, ki se glih dogaja. http://searchengineland.com/google-update-underway-but-for-payday-or-panda-164718

Comments are closed.