Najprej, ne, na spletu se ne da zaslužiti na hitro. Mislim, da se, ampak jaz o tem ne bom pisal. Ker to ni moje področje. Moje področje je resno delo, kjer lahko še vedno zaslužite veliko. Tako kot v realnem življenju je tudi zaslužek na spletu odvisen od tega, kaj znate in koliko ste pripravljeni delati. Ni druge. Ker obstajajo različni načini, jih bom tokrat opisal nekaj, nekaj ki zahtevajo le spletno stran, ki potem sama nosi “pasivne prihodke” (vidite, kako obvladam govor tistih, ki prihajajo iz nepiramidalnih, ampak oktoedralnih organizacij), nekaj pa je takšnih, ki enostavno zahtevajo, da se potegujete za delo, ga opravite in ste potem plačani. Enostavno ko pasulj.

1. Na spletni strani prikazujte Adsense oglase. Precej enostaven način, če imate dobro obiskano spletno stran. Gre za Googlov sistem, ki na spletnih straneh prikazuje oglase, ki so jih drugi kupili. V osnovi je to najboljši način kaj narediti z vašo spletno stranjo, če se ne želite ukvarjati z drugimi načini, torej ne boste sami prodajali oglasnega prostora. Enostavno Googlu v Adsense sistemu poveste, kakšno velikost oglasov bi radi prikazovali, G vam da kodo, ki jo nato vključite v spletno stran. In potem mastno zaslužite. Seveda, če imate mastno obiskano spletno stran. Najbolj generalni izračun nam pove, da boste za vsakih 100 obiskov spletne strani dobili 1 klik, ki bo vreden tam med 0,1 in 0,2 €. Zdaj pa naj vam matematika pove, če se vam to izplača. Začnete tukaj.

2. Postanete affiliate za kakšno spletno trgovino. Affiliate so tisti, ki na svoji spletni strani prikazujejo oglase za trgovino X (če poenostavim). Obiskovalec te spletne strani klikne na oglas trgovine X in tam kupi nek produkt. Lastnik prve spletne strani bo dobil nek odstotek od prodaje, ki znaša med 5% pa do neskončnosti (ok, do 100%), v večini pa se giblje med 10 % in 20 %. V Sloveniji affiliate sistem sicer še ni preveč razvit, kljub temu pa lahko najdete različne spletne strani, ki ponujajo to možnost. Stvari poenostavi Afforma.si, affiliate mreža, ki združije več trgovin, tako da se samo enkrat prijavite in lahko izbirate različne oglaševalce. Tudi zaslužek se tako zbira na enem mestu, tako da je vse nekoliko enostavneje. Trenutno boste v sistemu našli razne športne trgovine, pa erotične trgovine, pa čokolado, pa ličila, pa spletne strani pa še kaj. Včasih je dovolj že to, da uporabnik, ki ste ga vi preusmerili tja izpolni povpraševanje, ali pa se le vpiše v sistem, niti ni potreben nakup. Uporabnik lahko postane praktično vsak, zato se prijavite kar tukaj (tudi to je affiliate link. Tudi jaz bom dobil nekaj malega, če boste vi kaj prodali. Seveda vi ne boste na škodi).

3. Postanite affiliate v tujini. Tukaj je možnosti kolikor želite. Ponavadi je pametno, da se pridružite eni veliki strani, ki omogoča da promovirate različne produkte. Evo, da ne pametujem preveč, sej sem veliko napisal že zgoraj, pridružite se Clickbank (to pa ni aff link).

4. Delate manjša ali večja dela na spletu. Tukaj pa morate tudi že kaj znat. Mislim, sej morate stvari znati tudi zgoraj, ampak sedaj se podajamo na področje, kjer delate neposredna dela za druge ljudi in ste za to plačani. Sedaj niste več oglaševalec, ampak boste na spletni strani našli seznam del, ki jih nekdo potrebuje dokončanih. Vi oddate ponudbo, enako naredijo tudi ostali in če ste izbrani, delo opravite. Nato naročnik preveri, kako ste opravili delo in če je vse ok, dobite denar. Stvar je precej enostavna. Sistemov, kjer lahko najdete delo je kolikor hočete. Jaz uporabljam tega (elance aff link), morda se mu pridružite tudi vi. O tem, kakšno delo lahko opravljate ne bom, ker je možnosti kolikor želite. Vse delo se seveda opravlja preko spleta, v večini v angleškem jeziku, pa tudi v drugih. Če znate pisati, govoriti ali delati video posnetke, programirati, risati, delati optimizacijo, svetovati pri financah, vse to se najde pri vas.

Nikakor ne pozabite, da je potrebno vse prihodke tudi prijavljati 😀 DURS ne pozabi. Nikoli.

In, koliko ste že zaslužili?

Rate this post