Author rank je nekaj novega, kar še prihaja in točno zelo težko povemo, kaj točno je. Kljub temu bomo nekaj napisali o tem 😀 Verjetno ste brali o oznaki avtorja, ki je zelo pomembna, in iz katere izhaja author rank. V osnovi gre za pomembnost avtorja prispevka, bloga, članka ipd na spletu. Google se odloči in vam da neko pomembnost, ta pa vpliva na to, koliko bo to, da ste ravno vi avtor nekega članka na spletni strani le-tej pomagalo pri boljši uvrstitvi v iskalnikih.

Kot rečeno, trenutno so vse to še špekulacije, ampak glede na to, da postaja splet vse bolj socialen in vse bolj oseben, po drugi strani pa se želi čim bolj odmakniti od povratnih povezav, je to odlična rešitev. Tisti, ki bodo imeli veliko sledilcev na Google+ in bodo tam aktivni, bodo dobivali veliko komentarjev in +1, bodo bolj pomembni. Sej to je skoraj logično. Enako, bodo tisti, ki bodo pisali za različne spletne strani (in vse bodo imele author tag, ki bo kazal na njihov Google+ profil) bolj pomembni. In bolj kot boste pomembni, bolj bo pomembna vaša spletna stran, kar pomeni, da se bo bolje uvrščala v iskalnih rezultatih. To pa si seveda želimo.

Trenutno author rank še nima lestvice, nikjer se ga ne da preveriti in izvedeti “koliko sem vreden”, kljub temu pa je to ena izmed tistih stvari, ki bo resnično prišla v SEO in splet, zato postanite pomembni že danes 😉