Author tag ozrioma Oznaka avtorja je oznaka, ki jo lahko vsakdo doda na svojo spletno stran. Izgleda takole: <a href=”https://plus.google.com/109412257237874861202?” rel=author”>Google</a> v eni izmed oblik, namenjena je temu, da Google poveže prispevek na vaši spletni strani z vašim Google+ profilom. Vsekakor predlagamo, da to oznako dodate na vašo spletno stran, saj dobite z njo nekaj prednosti. Te prednosti bodo postale vedno pomembnejše, tako da če oznako dodate že sedaj, boste v prihodnosti v prednosti.

Ideja je v tem, da bo Google trenutno vedel, da ste resnična oseba, videl bo kaj pišete na drugih spletnih straneh (preberite tudi o Author ranku) in ker boste pomembna oseba, bo vaše prispevke pogosteje prikazal na visokih mestih v iskalnih rezultatih. Dodatno, bo v iskalnih rezultatih pokazal vašo Google+ fotografijo (na kateri mora biti jasno razviden vaš obraz) in morda še vaše ime. S tem bo vaša spletna stran veliko bolj vidna v iskalnih rezultatih in ljudje bodo raje kliknili na vaš rezultat, kot na anonimnega drugega. In tretje, s tem boste še bolje in enostavneje ustvarjali vašo osebno blagovno znamko.

Dodatno predlagamo, da začnete resno uporabljati Google+, kajti bolj kot ga boste uporabljali, bolj bodo pomembni prispevki, torej več ljudi kot vam bo sledilo, bolj bo vaš Google+ račun dajal pomembnost vašim prispevkom na različnih spletnih strani.

Kako točno ga implementirate, kakšni so različni načini implementacije na vašo spletno stran in kako lahko dokažete, da ste nekaj napisali res vi, si preberite tukaj.