Landing page, ali pristajalna stran je izraz, ki ga uporabljamo za podstrani posamezne spletne strani, ki so namenjene za optimizacijo za eno specifično ključno besedo, ali za to, da na določeni podstrani prodajajo en izdelek. Takšno pristajalno stran je veliko enostavneje on-site optimizirati za specifično ključno besedo.

Prikazati primer je čisto enostavno. Vem, da je za strani, ki izvajajo optimizacijo (kot je bila nekoč moja) precej pomembna ključna beseda “analiza optimizacije spletne strani”. Optimizirati osnovno domeno za takšno ključno besedo ni enostavno, predvsem ker je takšnih ključnih besed veliko. Zato za to ključno besedo pripravimo posebno podstran, t.j. pristajalno stran, ki ima meta oznake takšne, ki vsebujejo to ključno besedo, pa tudi drugi kriteriji on-site optimizacije so takšni, da so prilagojeni za to ključno besedo. Na to podstran potem delamo tudi povratne povezave specifično za to ključno besedo. Primer imam tudi sam, tale podstran je optimizirana za ključno besedo analiza optimizacije spletne strani (in vidite, delam linke na njo 😀 ).

Na takšen način morate razmišljati tudi vi. Večina spletnih strani ima pristajalne strani za posamezne produkte, večje težave se pojavijo pri storitvenih podjetjih, ki pogosto nimajo pripravljenih individualnih landing strani za posamezne storitve, ki jih ponujajo, zato je potem optimizacija težja, saj je potrebno delati optimizacijo za veliko različnih ključnih besed na osnovno domeno (dobro podjetje za optimizacijo vam bo povedalo, kakšne podstrani morate pripraviti, kako jih on-site optimizirati in boste naredili takšne podstrani za vse vaše pomembne ključne besede, saj boste samo tako uspešni pri optimizaciji).