Link bait, stvar ki nima slovenskega izraza, ali pa ga vsaj jaz ne poznam je postopek, pri katerem izdelate zanimivo vsebino na vaši spletni strani z namenom pridobivanja povratnih povezav na spletno stran. V času, ko je vedno težje pridobiti kvalitetne povratne povezave na spletno stran, je izrednega pomena, če vam uspe pripraviti vsebino, ki bo tako zanimiva za vaše uporabnike, da bodo to vsebino delili s prijatelji in o njej pisali tudi na svoji spletni strani in postavili povezavo na vašo spletno stran.

Vsebine, ki jih lahko pripravite so različne, vsekakor pa gre za unikatne in kvalitetno pripravljene vsebine, ki dajo obiskovalcem nove informacije, ali pa so informacije predstavljene na nov, še ne viden način. Informacije lahko pripravite v obliki infografike, e-knjige, ali klasičnega članka.

Če želite pripraviti učinkovit linkbait, je potrebno vnaprej razmisliti, kako boste spromovirali vašo linkbait vsebino, saj če jo boste samo pasivno objavili na spletni strani, ni velike verjetnosti, da se bo razširila po vsem svetu. Ena izmed taktik, ki jih zagotovo morate uporabiti je, da o vsebini obvestite pomembne “playerje” v vaši branži. Seveda jih ne prosite neposredno naj postavijo povratno povezavo na vašo spletno stran, ampak jim le predlagate, da si ogledajo vsebine, ki ste jih pripravili. Če se jim bo vsebina zdela resnično zanimiva, jo bodo delili s svojimi krogi na socialnih omrežjih, kar pa lahko pomeni, da bo vaša vsebina postala viralna in se bo razširila po socialnih omrežjih, s tem tudi po spletnih straneh in vaša spletna stran bo dobila večje število kvalitetnih povratnih povezav, kar bo pomagalo pri optimizaciji vaše spletne strani za iskalnike.